YENİ NESİL GAZETECİLİK'TE İKİNCİ AŞAMA TAMAMLANDI

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından ilki geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da düzenlenen "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Ve İstihdam " programının ikincisi Mardin'de tamamlandı.

YENİ NESİL GAZETECİLİK'TE İKİNCİ AŞAMA TAMAMLANDI

Kapanış Ve Sertfika Töreni
Basın İlan Kurumu  Mardin Şubesi tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansı (DİKA) ve İşkur desteğiyle gerçekleşen 1 aylık eğitim programının ardında Artuklu Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda kapanış ve sertfika töreni düzenlendi.
Mardin Valisi Mustafa Yaman,BİK Genel Müdürü Yakup Karaca,DİKA Müdürü Yılmaz Altındağ,siyasi parti temsilcileri,kurum müdürleri,basın meslek örgütlerinin temsilcileri,bölgedeki basın kuruluşlarının müdürleri ve basın mensuplarının katıldığı törende kursu başarıyla bitiren genç gazetecilere ve iletişimcilere sertfikaları takdim edildi.

"Kağıt Medyası Yerini Dijital Medyaya Bırakıyor"

BİK Genel Müdürü Yakup Karaca,kağıt medyasının yerini dijital medyaya bırakmaya hazırlandığına dikkat çekerek kurum olarak yerel basının ayakta kalması için her türlü maddi,manevi ve mesleki eğitim desteğini sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.Karaca,Yeni Nesil Gazetecilik programının bölgede başarılı şekilde uygulanmasından duyduğu memnuniyeti de aktararak program sonunda kursiyer gazetecileri istihdam eden bölgedeki basın kuruluşlarına teşekkür etti ve başarılı geçen programdan dolayı BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi'yi de tebrik etti.
Mardin Valisi Mustafa Yaman,Mardin'in turizm başta olmak üzere her alanda geliştiğini belirterek kentin tanıtımına katkı sunan basına teşekkür etti,kursiyer gazetecilere meslek yaşamlarında başarı diledi.

İl Müdürü Günbegi'den Katkısı Olanlara Teşekkür
BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi ise amaçlarının genç iletişimcilere ve gazetecilere istihdam kapılarını aralamak olduğunu vurgulayarak projeye destek veren tüm kurumlara ve kişilere teşekkür etti.
Programı başarıyla bitiren gazeteciler bölgedeki basın kuruluşlarında istihdam edilecek.Gazetecilerin 9 aylık maaşları İşkur üzerinden karşılanacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 01:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER