BU ŞEHRİN OYLARINI ‘İSTEMİYİĞ’ DEMEYİN

 Madem Siyasetin pusulası, yönü ve mecrası ile ilgili membasını sorguluyoruz o zaman doğru kaptan su içelim, doğru oturalım, doğru konuşalım. İyi olmaz mı sizce!

Şimdi siyasal anlamda Diyarbakır’a baktığınızda oldukça ilginç, bir o kadar kaygan, aynı oranda da şeffaflık görmeniz mümkün ki görmek isterseniz.

Diyarbakır aslına bakarsanız hiçbir zaman girift olmadı, zemini her zaman pürüssüzdü, sadece bir eksiği vardı oda samimiyet.

Diyarbakır’da siyaset hep düz mantıkla idare edilmiş olduğundan hala hastalıklı bazı beyinler aynı formatta gidiyorlar. Lakin boşuna öyle gidiyorlar, vatandaşlar artık hizmet odaklı düşünüyorlar ama bunu bir türlü görmesi gerekenler görmüyor. Sebebi ise yine Canlı kalkan balıklarının görmesi gerekenlerin önünü kapatması diye savuşturup biraz da ironi yapalım.

Diyarbakır’da oyları birbirine ikram eden, lütfen ben istemiyorum siz alın diyen iki parti var ki ikisi de tabiri caiz ise halktan kopuk ve oldukça da uzak durmayı tercih ediyor. Halk ise ona yaklaşana yanaşmak istiyor. Malumunuz tüm teşkilat katmanları ile adeta bu kadim kenti ‘istemiyem’ diyen bir anlayış hakim.

Evet maalesef belediye başkan aday adayları her ne kadar sahnelere çıkıp ‘arzı endam’ eyleseler de elle tutulur ne bir geçmişleri ne de bir projeleri bulunmuyor.

Zevahiri cevahir görünen ama içi kof olan, zikri koftiden olan, aklından geçen vurgunun yöntemlerine ek olarak bin farklı fırıldak yoluna yeni yöntemler katmak olan çok sayıda kimliği, icraatı ve maksadı ulu orta net olan zihniyeti küflü, düşünceleri cerahatli o kadar pis kokanlarda çıktı ki ortaya akıllara ziyan.

Tamamen pastadan pay kapma maksadı ile sırtlan kesilen ama kendini Aslan gösterenlerin sayısı azımsanmayacak kadar az.

İşte bu minvalden yola çıkarak söylüyorum ki halka dokunanlar yerine halktan parça kopartmaya çalışanlar revaçta olduğundan ikram edilen oylar yine ikram edilenler tarafından, yani iktidar partisinin yereldeki dinamiklerinin kötü idareleri ile birlikte halktan kopuk hareket etmeleri, kalifiye olmayan adayları öne çıkarmaları, tamamen türbinlere oynamalarından münasebetle KAZANABİLECEKLERİ DİYARBAKIR’I ellerinin tersi ile itip ‘İSTEMİYIĞ’ diyerek kentin kaderi ile oynamayı, misket oynamaya benzetiyorlar.

Çok sevdiğim bir kardeşimin şahsen şahit olduğu ve tarafıma aktardığı şu yazıyı sosyal medya hesabım Facebookta aynen şöyle paylaşmıştım: “YANLIŞ YAPIYORSUNUZ!…

Çok sağlam bir kaynaktan aldığım bilgiye göre, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Diyarbakır’da görüşmeler yapan siyasilerimiz ki buna bazı vekillerde dahil Bağlar, Bismil, Silvan, Lice ve başka bir ilçenin dışında diğer tüm ilçeleri ve İlin ‘KESİNLİKLE’ kazanılacağını, yönünde garanti verdiklerini ifade etti.
İl Başkanı Serdar Budak’ın hiç bir vaatte bulunmayıp ‘ÇALIŞACAĞIZ’ dediği de edinilen bilgiler arasında.
Bu garantörlüğü veren teşkilat mensupları ve vekillerin dayanaklarının ne olduğunu doğrusu çok merak ediyorum.
Doğruları söyleyin ki seçim günü yapılan yanlışların faturasını ödemeyelim. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘OLMAYACAK’ şeye olur dedi mi ki sizler var olmayan şeylere garanti diyerek yanlış beyanda bulunuyorsunuz.”

İşin doğrusu şu ana kadar adaylığını açıklayanlardan çokta ciddi bir yaklaşım görmemek le birlikte Bağlar İlçesine başvuran Hüseyin Beyoğlu ile Ergani ilçesinden başvuru gerçekleştiren Kemal Atabey’in elle tutulur projeleri olduğunu gözlemledim. Onun dışındakilerin ciddi bile olduklarına pekte kanat getirmiyorum işin doğrusu. Çünkü bir sınava gireceksiniz ve elinizde ne bir not defteriniz ne de bir stratejiniz yok. Böyle mi sınavdan başarılı çıkacaksınız?

Bakın size söylüyorum ihale, adam işe alma veya farklı şeyleri öne sürerek insanlara vaat vermekten vazgeçin. Zira bunu şu anki belediyelerden bazıları yaptı ve çarşaf, çarşaf yayınlandılar, saygınlıklarını yerle bir ettiler.

Buradan net olarak şunu söylüyorum: Samimi olup, şimdiden halka dokunup, yalanlarla zehirlemeseniz, vaatlerle kandırmazsanız emin olun bu kentte başarılı olma şansınız yüzde 50’nin üzerinde.

Lütfen artık dürüst olun, bu kadim kentin sizden beklediği sadece doğruluk, adalet ve dürüstlüktür. Eğer sizde mevcut ise hiçbir şey zor değildir. Buradan bakınca da göremediğim tek şey bu söylediklerimdir. Sizde bunu ben dahil bu topraklarda yaşayan herkesin görmesi lazım, yüzünüzde nur olması lazım.

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE