BUNLAR SİBİRYA TİLKİSİ…

          Bu gün darbe girişiminin ardından 13. gün, halk hala sokaklarda ve darbenin ikinci dalgası ise ne yazık ki kapımızın eşiği kadar yakın bizlere. Vatandaş apaçık bir şekilde darbeleri desteklemediğini meydanlardan haykırarak beyan ederken, pusuya yatanlar ise izlerini örtmenin çabası içinde.

 

Bilindiği üzere darbe mitingine gelenlerin bir bölümü sanki izini kaybettirmiş, kimsenin hiçbir şey bilmediğini sanıyor ve bazıları da sanırım amaçlarına ulaşıyor. Öyle ya da böyle darbeciler ile gerek ticari, gerek menfaat içerikli ilişkileri olanlar ise en çokta sosyal medyayı kullanıyorlar ve ‘Bakın benim darbecilerle işim olmaz, ben bunlara katı olarak karşıyım’ ironisinin altına mesajlarını atıyorlar. Sanırım en tehlikeli gurup ta bunlar. Menfaatleri için ülkesini satan bu satılmışlar öyle bir şekil ve biçim değiştirme becerisine sahipler ki akıllara ziyan. Her paylaşımları yüzlerce masum insan tarafından beğenilirken, kimileri ise cesaretinize hayranız demeden de duramıyor. Birileri ise birilerine kendilerini övdüren mesajlar yazdırarak aklanabileceklerini sanıyorlar, bazıları ise zamanında bu karanlık güruhun adamlarını siyasilerin peşine takarak aklamaya çalıştılar ki nafile.

 

Şimdilerde bu kirli çarkın içindekilerden birçoğu darbe mitinginin 13. gününde ve ellerinde bayraklarla ‘kimse bizi yıkamaz’ mesajları veriyor, onlar değimliydi ki aklamaya veya iş almaya çalışanlar, dirsek teması ile aralarına sıvışmayı başaranlar!...

 

Bunları ben Sibirya tilkisine benzetiyorum maalesef. Neden Sibirya tilkisi diyeniniz vardır mutlaka, size onu kısadan tanıtayım. Sibirya tilkisi karda giderken ayak izlerini saklamak için kuyruğunu tıpkı bir süpürge gibi kullanarak izini örter. Yağan kar ise izden eser bırakmaz.

 

Aramızdaki Sibirya tilkileri aynen bunlar gibi, arkalarından iz bırakmadıklarını sanıyorlar oysaki çok yanılıyorlar, zaten Sibirya tilkisi olmaları maharetlerinin kanıtı. Boş manevra ama maalesef bunlar şimdilik gizlenmeyi ve izlerini gizlemeyi başarmışlar. Çünkü doğruları bilen birçok kişiye, bazıları tarafından doğru sorular sorulmuyor. Eğer sorulmaz ise doğru insanlara doğru sorular, sanırım birçok insanın umutları tükenmeye başlayacak. Hani bunu yazarak azda olsa dikkat çekmek istedim, umarım başarmışımdır.

 

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE