BUZ DAĞININ GÖRÜNÜR GİBİ OLAN KISMI…

 Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişimi kara bir gün olarak tarihteki yerini alırken buna destek veren açık ve kripto FETÖ’cüler de halkın gücünün altında ezildiler. Halk kendine yakışanı fazlası ile yerine getirirken Darbe girişiminin ardından başlattılar gözaltı ve tutuklamalar ile ilgili olarak çok sayıda vatandaş sorular sorarak bu hain işbirlikçilerin çok yönlü akıbetini soruyorlar. 

 

Vatandaşlardan tarafıma yöneltilen bir soru ise bayağı ilginçti. Soruyu olduğu gibi paylaşıyorum: “Bu yakalanan FETÖ’cülerin içindeki bazı şahıslar etkin pişmanlık yasasından faydalanarak serbest kalıyorlar. Darbe girişimi akşamından sonraki bir iki gün içinde gözaltına alınanların bir bölümü bu yasadan faydalanarak serbest kaldılar bile. Peki, bunca yıldır bu gözü dönmüşlerle aynı masada yediler, içtiler, zevklerine baktılar. Akçelerle yükü gerek yakınlarının, gerekse tanıdıklarının adına biriktirip zevk u sefa içinde keyif çattılar. Şimdi bu insanlar yine aynı bereket yağmurunun altında doldurdukları kovalarla refah içinde yaşayacaklar. Bu insanların yaptıkları yanlarına kar mı kalacak? Gizli veya aleni servetlerine müdahale edilmeyecek mi? Statüleri ellerinden alınmayacak mı? Bizim nafakamızdan veya geleceğimizden çaldıklarının hesabını vermeyecekler mi?” gibi çok sayıda soru geliyor.

 

Naçizane, bu soruların muhatabı olmamakla birlikte ancak bir elçi görev görerek köşe yazıma taşıyıp yetkililere ulaşmasına vesile olabilirim ancak ki bunu yapıyorum.

 

Aslında bende merak etmiyor değilim,  ülkeyi kan gölüne çeviren bu karanlık güruha hizmet edenleri akıbeti ne olacak diye!...

 

Bir başka soru ise şöyle: “Darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlara baktığımızda buzdağının görünen kısmının küçücük bir kısmı yontulmuş. Büyük kısım ne olacak?”

 

İşin doğrusu ben kafamı kaldırıp baktığımda buz dağını görür gibi oluyorum, o kadar müthiş bir şekilde gizlenmiş ki bu buz dağı, adeta ülkeyi titanik gibi yok etmeyi bekliyor, ne yazık ki sisin, pusun içine kalleşçe çok iyi gizlenmiş durumda. Zirvesini ise göremek mümkün değil. O kadar büyük, o kadar yer kaplıyor ama eldeki balta ile kazmak ta mümkün değil. Samimiyeti sorarsanız ortada böylesi bir his uyandıracak atmosferde solumuyoruz. Kıssadan hisse bekleyip göreceğiz…

 Saygılarımla

 [email protected]

YORUM EKLE