İslam Aleminin Yeterince Tanımadığı Hazine Diyarbakır'da

İsimleri Kur'an ı Kerim'de geçen 25 peygamberden 2'sinin kabirlerinin bulunmasıyla Türkiye'de tek olan Diyarbakır, sahip olduğu hazineyi bütün İslam alemine duyurma çabasında Çok sayıda sahabe ve peygamber mezarlarıyla ayrıcalıklı bir konuma sahip kent, bu olağanüstü değerlerini paylaşmak amacıyla kolları sıvadı ve DİPEYSADER tarafından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun yer aldığı tanıtım filmi hazırlandı RTÜK tarafından onaylanan film, kamu spotu olarak yerel ve ulusal kanallarda gösterilecek Tanıtım broşürleri de İstanbul, Ankara, Bursa gibi şehirlerin bilboardlarını süsleyecek DİPEYSADER Başkanı Arslanoğlu: "Kur'an'da isimleri geçen 2 büyük peygamberin yan yana yattığı başka bir yer yok"

İslam Aleminin Yeterince Tanımadığı Hazine Diyarbakır'da
İsimleri Kur'an-ı Kerim'de geçen 25 peygamberden Zülkifl ile Elyesa peygamberlerin kabirlerinin bulunması ile Türkiye'de tek olma özelliğine sahip Diyarbakır, sahip olduğu hazineyi bütün İslam alemine duyurma çabasında.

Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Zülkifl ve Elyesa peygamberlerin yanı sıra çok sayıda sahabe mezarının bulunmasıyla ayrıcaklı bir yere sahip kent, bu olağanüstü hazine ve mirasını paylaşmak amacıyla kolları sıvadı. Diyarbakır'da Medfun Peygamber ve Sahabeleri Tanıtma Derneğince (DİPEYSADER) Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun rol aldığı tanıtım filmi hazırlandı.

RTÜK tarafından onaylanan film, kamu spotu olarak yerel ve ulusal kanallarda gösterilecek. Ayrıca tanıtım broşürleri de Diyarbakır'da 31 noktada, İstanbul, Ankara, Erzurum, Trabzon, Rize, Konya ve Bursa'daki bilboardları süsleyecek.

DİPEYSADER Başkanı Abdülkadir Arslanoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerini Diyarbakır sınırları içinde yatan peygamber ve sahabelerin varlığını,Türkiye'ye ve bütün dünyaya duyurmak amacıyla geçen yıl kurduklarını söyledi.

İsimleri Kur'an-ı Kerim'de geçen 25 peygamberden 2'sinin kabirlerinin Diyarbakır'da bulunduğunu belirten Arslanoğlu, "Kur'an'da isimleri geçen 2 büyük peygamberin yan yana yattığı ikinci bir yer yok. Bu yönüyle Diyarbakır, dünya çapında bir yer olma özelliğini kazanıyor" dedi.

Arslanoğlu, Diyarbakır'ın dünya çapındaki mirasını, hazinesini dünyaya, Türkiye'ye duyurmak amacıyla Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun rol aldığı tanıtım filmi çektiklerini ifade etti.

Filmin yerel ve ulusal televizyon kanallarında yayınlanabilmesi için RTÜK'e yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlandığını anlatan Arslanoğlu, "Kentimizdeki hazineyi Türkiye'ye, dünyaya duyurmak için Hatipoğlu hocamızın oynadığı reklam filmimizi RTÜK vasıtasıyla kamu spotu kapsamına aldırdık. Önümüzdeki zaman diliminde Türkiye'deki bütün yerel ve ulusal kanallarda yayınlatmak suretiyle bütün dünyayı, Türkiye'yi Diyarbakır'da yatan bu peygamber ve sahabe varlığından haberdar etmiş olacağız" diye konuştu.

-Olağanüstü bir olay

Arslanoğlu, Zülkifl ile Elyesa peygamberlerin 1995 yılında Eğil ilçesindeki bir vadide medfun olduklarını, burada baraj yapılacağından kabirlerin su altında kalmasının gündeme geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ve dünya tarihinde bir ilk yaşandı. İlk defa isimleri Kur'an-ı Kerim'de geçme derecesinde büyük 2 peygamberin 3 bin kusür yıllık mübarek kabirleri açıldı ve 3 bin yıllık mübarek naaşlarının çürümediği, cesetlerinin taze olduğu beşer gözüyle gözlendi. Bu çok olağanüstü bir hadisedir. 1,5 milyarlık İslam alemini yerinden oynatacak olaydır. Burada çok önemli bir husus gündeme geliyor. İslam peygamberi Hazreti Muhammed 15 asır önce bir hadisi şerifte şöyle buyuruyor; 'Allah, toprağa peygamberlerin ve şehitlerin naaşını çürütmeyi haram kılmıştır' Hazreti Muhammed'in 15 asır önce zikrettiği bu hadis, 15 asır sonra yeryüzünde ilk defa Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde tahakkuk etmiştir. Bu yönüyle dünya çapında bir olaydır.

Ayrıca Diyarbakır merkezde 27 şehit sahabenin bir arada yattığı Hazreti Süleyman Camisi var. Bütün bu özellikleri üst üste koyduğumuzda Diyarbakır, Mekke-i Mükerreme, Mescidi Aksa ve Mescidi Nebevi'den sonra İslam alemi için 4. mukaddes şehir olma özelliğine sahip oluyor. Diyarbakır, Allah'ın izniyle yapacağımız tanıtımlarla kısa bir sürede içinde önemli bir cazibe merkezi olacak. Türkiye'nin ve dünyanın muhtelif yerlerinden binlerce insanı Diyarbakır'a bekliyoruz ve geleceğine de eminiz."

- "Diyarbakır hak etmediği kelime ve mefhumlarla yan yana getirildi"

Reklam spotunun yanı sıra Diyarbakır'da 31 bilboarda, "Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır" başlığıyla tanıtıcı afişler asıldığını ayrıca İstanbul, Ankara, Erzurum, Trabzon, Rize, Konya ve Bursa büyükşehir belediyelerinin katkısıyla o kentlerdeki bilboardlara tanıtıcı afişlerin asılacağını bildiren Arslanoğlu, bütün Türkiye'yi peygamber ve sahabelerin yattığı yer gerçeği ile tanıştıracaklarını anlattı.

"Yıllarca Diyarbakır hak etmediği kelime ve mefhumlarla yan yana getirildi" diyen Arslanoğlu, Diyarbakır'ın asla bunu hak etmediğini dile getirdi. Arslanoğlu, Diyarbakır'ın kelimenin tam anlamıyla bir rahmet, merhamet ilim, irfan, peygamberler ve sahabeler şehri olduğunu ifade ederek, "Bu kadar hazinenin bir arada olduğu dünyada ikinci bir şehir yoktur. Dünyadaki bütün insanları bu muazzam yerin varlığından haberdar etmek istiyoruz" şeklinde duygularını dile geçirdi.

Reklam spotunda, Hatipoğlu eşliğinde Eğil ilçesindeki peygamber kabirleri, Diyarbakır'ın fethi sırasında şehit düşmüş 27 sahabenin bulunduğu Hazreti Süleyman Camisi ile kentin tarihi mekanları gösteriliyor.
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2013, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER