Kabe örtüsünün parçası, Diyarbakır'da

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Diyarbakır'a gönderdiği Kabe örtüsünün parçasının, Eğil ilçesindeki iki peygamberin kabirlerinin bulunduğu bölüme konulması için tören yapıldı

Kabe örtüsünün parçası, Diyarbakır'da
Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Diyarbakır'a gönderdiği Kabe örtüsünün parçasının, Eğil ilçesindeki iki peygamberin kabirlerinin bulunduğu bölüme konulması için tören yapıldı

Altın sırmayla işlenerek üzerine Arapça "Ya Hayyu ya Kayyum" yazılan Kabe örtüsünün parçası, Hazreti Elyesa ile Hazreti Zülkifl'in kabirleri başında ayrılan alana bırakıldı

Kabirlerin yer aldığı Ziyaret Tepesi'nde düzenlenen tören, Eğil Merkez Camisi İmam Hatibi Enver Mercan'ın, Kur'an-ı Kerim'den ayetler okumasıyla başladı.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, törende yaptığı konuşmada, Valilik olarak kutsal mekanlar için ellerinden gelen bütün fedakarlıkları yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Söz konusu mekanların, Diyarbakır, bölge ve Türkiye için önemine dikkati çeken Kansız, şöyle konuştu:

"Birliğimiz, dirliğimiz ve geleceğimizin teminatı olan Diyarbakır'ın kapısının anahtarı, buradaki peygamber kabirleri ve Hazreti Süleyman başta olmak üzere kentteki sahabe kabirleridir. Valiliğimiz, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Eğil Kaymakamlığımız, bu mekanların daha güzel bir şekilde olup insanlarımızın hizmetine sunulabilmesi, ziyaretlerini daha güzel mekanlarda yapıp manevi hazlarını artırabilmesi için çok önemli çalışmalar yaptı. Bu sene de çok anlamlı bir şekilde Diyanet İşleri Başkanımız, Kutlu Doğum Haftasında buraya iştirak etti. Söz vermişlerdi ve sözlerini tuttular. Bu Kabe örtüsünün, peygamberlik silsilesinin başı olan Peygamber Efendimizin bulunduğu mübarek yerden, Peygamberimizin, buradaki peygamberlere manevi bir hediyesi olarak intikal ettiğini düşünüyoruz."

Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ise Kabe'nin, ezelden ebede kadar hem vahdet hem de tevhidin sırlarını, sembol olarak bütün alemlere gösteren en kutsal mübarek mekan olduğunu vurguladı.



Erdoğmuş, Kabe'ye ait bir parçanın Diyarbakır'a getirilmesini anlamlı bulduklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra, altın sırmayla işlenerek üzerine Arapça harflerle "Ya Hayyu Ya Kayyum" yazılan Kabe örtüsünün parçası, Hazreti Elyesa ile Hazreti Zülkifl'in kabirleri başında ayrılan alana bırakıldı.

Törene, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Eğil Kaymakamı Taner Bircan, Eğil Müftüsü Hamza Bayram ve vatandaşlar katıldı.
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2013, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER