Müftü Ve Vaiz Yetiştirilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak müftü ve vaiz yetiştiren Dini Yüksek İhtisas Merkezi hizmete girdi.

Müftü Ve Vaiz Yetiştirilecek!

 Diyarbakır'da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak müftü ve vaiz yetiştiren Dini Yüksek İhtisas Merkezi hizmete girdi.

Merkez Müdürü Fatih Çatmakaş, yaptığı açıklamada, gecikmiş bile olsa merkezin açılmış olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Türkiye genelindeki 8 merkezde müftü ve vaiz yetiştiğini kaydeden Çatmakaş, "Bu merkezler ne bir medresenin ne de ilahiyat fakültelerinin rakibi değildir" dedi.

İHTİSAS MERKEZİ

Çatmakaş, 2,5 yıllık eğitim süresi içinde uyguladıkları müfredatın eski usul ve yeni usul eğitim metotlarının karmasında oluşan kendilerine has bir metot olduğunu bildirdi. Bu yıl ikisi kadın olmak üzere 18 kişilik bir kapasite ile eğitime başladıklarını ifade eden Çatmakaş, kapasitelerini arttırarak hizmetlerine devam edeceklerini kaydetti.

Merkezde 4 kişilik bir eğitmen kadrosunun görev yaptığını dile getiren Çatmakaş, Arapça derslerini ise Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen Sudanlı bir hocanın vereceğini söyledi. Çatmakaş, merkeze alınan öğrencilerde en az ilahiyat fakültesi mezunu olma şartı arandığını sözlerine ekledi.

EĞİTİME BAŞLANDI

Merkezde eğitim gören Mahmut Durmuş, bölgede daha önce böyle bir merkezin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, merkezin açılmasıyla bu eksikliğin giderildiğini söyledi. "Öğrenciler ağırlıklı olarak medrese kökenliler olduğu için klasik medrese eğitimi yönteminden modern eğitim yönteminden ayrılacağımızı düşünüyorduk. Burada her iki yöntemi de görüp bilgilerimizi pekiştiriyoruz" diyen Durmuş, eğitim ortamından memnun olduklarını aktardı.

Öğrenci Elif Atlı ise geçmişten bugüne insanlığın kültür birikiminden istifade edebilecekleri böyle bir kurumun olmasının kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER