Diyarbakır B.B. Spor ve Yeşil-Kırmızı

Diyarbakır B.B. Spor ve Yeşil-Kırmızı

Büyükşehir Belediyespor Kongresi yapıldı, Takviyelerle güçlendirilmiş bir yönetim şekli ve yeni renkleriyle 2. Ligde mücadele edecek Takımımız hedef olarak da Lig Şampiyonluğunu hedef olarak belirledi. Kongre tarzı, Delegelerin yaklaşımı ve katılım en azından bizim özlediğimiz ve istediğimiz kalitedeydi. Buda bir sporsever olarak ileriye daha güven ve umutla bakmamıza sebeptir.

Yönetim listesinde çok değerli ve Diyarbakır B.B. Spor takımına katkıda bulunan değerli isimler var. Yeni giren arkadaşlarda çok değerli ve önemli isimler. Başarılı sezonlar geçiren Değerli Başkan İhsan Uğur’un listede olması yönetime büyük katkılar sağlayacaktır. Bunu dışında Metin Aslanboğa ve Erkan Göçmenoğlu gibi futbolun içinden gelmiş iki arkadaşın yönetime futbol adına büyük katkı sağlayacaktır. Ben Metin Kılavuz ve Yönetimine yeni dönemde Yeşil Kırmızı renklerle başarılar diliyorum.

Evet, bunlar başarılı olmanın hazırlığı ve ilk adımları. Gelelim sayın başkanın konuşmasındaki bazı satır başlarına.
Şampiyonluk kutlamalarında yeşil kırmızı bayrakları gözümüze sokarcasına taleplerini dile getirdiler söylemi, Başkan tarafından kongrede söylenmiş en önemli sözdür ve bu Kentin Diyarbakırspor’a, isminin yaşatılmasına ithafen dile getirilmiş bir taleptir. Taraftarların ve Sporseverlerin talepleri baştan beri belliydi ve bu doğrultuda Diyarbakır B.B. Sporun renklerinin Yeşil Kırmızı olması eminim ki ilerde Diyarbakırsporun isminin yaşatılması için önemli bir adımdır.

Topluma ait bir kulüp elbette ki toplumun hassasiyetlerine önem vermek zorundadır. Bunun yanında temsil edilen halkın talepleri tam olarak olmasa da belirleyici olması sevindiricidir. Yeni bir adım atan Diyarbakır B.B. Spor kulübü umarım kentte ki boşluğu doldurur ve geçmişte yapılan hatalardan ders çıkararak emin adımlarla büyük kurumsal bir kulüp olma yolunda ilerler.

Diyarbakırspor’da yaşanan yıkımın nedenleri ortada elbette ki bu konuda herkesin sorumlulukları var. Sayın Kılavuz konuşmasında bu yıkımı bize de bağlamaları haksızlık dedi. Evet, tümüyle size bağlamak haksızlık ancak çok önemli dönemlerde müdahale edilseydi Diyarbakırspor belki bu durumda olmazdı. Çünkü bazı boşluklar yaşandığı dönemler oldu ve bu süreçte bazı girişimler yapıldığından Başkan Kılavuz’da bilgi sahibidir. Eğer ki yarım kalmasaydı Diyarbakırspor şuan bu durumda olmazdı.

Son olarak şunu söylemeliyim ki Bizler işin medya ayağı olarak yaptığımız eleştirilerde elimizden geldiğince yapıcı ve yol gösterici olmaya çalıştık. Uygulayıcılar kendilerine göre haklılıklarını savundular ve geldiğimiz nokta ortada da. Yaşanan yıkımdan elbette ki Medyanın da, taraftarlarında yönetenlerinde büyük sorumlulukları var. Umarım yeni dönemde herkes yaptıklarından dersler çıkararak aynı hataları tekrarlamaz. Ve Özelliklede Yönetenler, seviyeden, fair play’den bahsedenler geçmişteki kirliliği eleştirenler bu kirliliği yaratan kahramanlarla aynı ilişkiler içine girmezler.

Süreçle ilgili Metin Kılavuz’un söyledikleri çok önemli ve değerlidir. Barışın konuşulduğu bir süreçte Diyarbakırı temsil edecek olan bir kulübün öncelikleri arasında saygın bir duruş ve bağlı olduğu değerlerin yüceltilmesi savı bu kentin reva görülen davranışların bertarafı için çok önemlidir. Geçen yıl hem lig şampiyonluğu hem de en centilmen takım olan Diyarbakır B.B. Spor kulübü umarım bu yolda başarılı olur ve varlığı ile bir çok kesimin marjinal tavırlarını değiştirmeye katkı sağlar.
YORUM EKLE