Diyarbakır’da Kayıp Yakınlarının Eylemi 286. Haftada

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 286’ıncısı gerçekleştirildi.İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın”...

Diyarbakır’da Kayıp Yakınlarının Eylemi 286. Haftada
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 286’ıncısı gerçekleştirildi.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 286’ınısı Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, MEYA-DER, Diyar TUHAD-DER, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, SES, kayıp yakınları ile insan hakları aktivistleri katıldı. Aşırı sıcak ve yakıcı havaya rağmen gerçekleştirilen eylemde, 1995 yılında Şırnak’ın Silopi ilçesinde adliye binasından çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Kamil Bilgeç ve 1996 yılında Habur Sınır Kapı’sında ortadan kaybolan Mehmet Bilgeç ve Halil Birlik’in akıbeti soruldu. Eylemde bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, her hafta olduğu gibi bu haftada kayıpların akıbetini sormak için toplandıklarını belirterek, aradan geçen 286 haftaya rağmen hiçbir gelişme yaşanmadığını ileri sürdü. Güncel gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bilici, Gazze’ye saldırarak katliamlar gerçekleştiren İsrail’i ve aynı şekilde Suriye'nin Kürt bölgesine IŞİD tarafından yapılan saldırıları kınadı.

Kayıplar Kamil Bilgeç, Mehmet Bilgeç, Halil Birlik ve tüm kayıplar için 5 dakika yapılan oturma eyleminin ardından açıklama sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER