Dtk’dan Kobani Açıklaması

Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalarla ilgili açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) birleşenleri, IŞİD’in saldırılarını kınadı.IŞİD ile YPG arasında bir süreden...

Dtk’dan Kobani Açıklaması
Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalarla ilgili açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) birleşenleri, IŞİD’in saldırılarını kınadı.

IŞİD ile YPG arasında bir süreden beri Suriye’nin Kobani kentinde süren çatışmalar ilişkin DTK birleşenleri açıklama yaptı. Diyarbakır’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı açıklamada, IŞİD’e tepki gösterilerek, uluslararası kuruluşların IŞİD’e destek veren ülkelere karşı yaptırımlar yapılması istendi. DTK binasında düzenlenen açıklamayı okuyan Filiz Bedirhanoğlu, IŞİD’in saldırılarında kadın ve çocukların öldüğünü söyledi. Bedirhanoğlu, "Bölgede sıcak gelişmelerin yaşandığı önemli bir dönemden geçmekteyiz. Uzunca bir süredir Ortadoğu’da bölgesel hegemonik güçlerin ve yerel bazı çeteci güçlerin halkların lehine olmayan müdahaleleri hala devam etmektedir. Özellikle son günlerde Musul’da adını duyuran İŞİD çeteleri kanlı saldırıları ile gündeme gelmiş hemen akabinde Kerkük’e yönelik saldırılarıyla devam etmiş ve son olarak da Rojava’nın Kobani kantonuna üç cepheden saldırmıştır. Saldırıların sekizinci gününde içinde başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere birçok sivil yaşamını ve yaşam alanlarını savunurken hayatlarını yitirmiş bunun yanında çok sayıda yaralının olduğu haberlerini almış bulunmaktayız. Kobani’de her geçen gün yaşam olanakları giderek azalarak, yaşam daha da zorlaşan bir boyut kazanmıştır. Kobani’de sağlık, gıda, elektrik gibi en temel insani ihtiyaçların sağlanması noktasında ciddi imkansızlıklar yaşanmaktadır. Rojava’nın Kobani Kantonunda yaşanan bu insanlık trajedisi karşısında bölge güçleri ve Birleşmiş Milletlerin seyirci kalmaları kabul edilemez. İnsanım, demokratım, inançlarıma bağlıyım, yurtseverim vicdanlıyım diyen herkesi tavır almaya ve tutumunu belirlemeye davet ediyoruz. İnsanlık suçu işleyen IŞİD çetesini terörist örgüt olarak listelerde yer vermenin ötesinde saldırılarını engellemek üzere Birleşmiş Milletleri ve Uluslararası Ceza mahkemesini bu çeteci örgüte destek veren ülkelere yönelik harekete geçmesini ve pratik müdahalede bulunmasını bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER