Ergani'ye Doğalgaz Getirilmesi İçin Çalışmalara Başlandı

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediyesi Eş Başkanı Ramazan Kartalmış, ilçeye doğalgaz getirilmesi amacıyla gerekli çalışmalara başladıklarını açıkladı.Kartalmış, ilçeye doğalgaz getirilmesi için Diyargaz yetkililerini Ergani’ye...

Ergani'ye Doğalgaz Getirilmesi İçin Çalışmalara Başlandı
Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediyesi Eş Başkanı Ramazan Kartalmış, ilçeye doğalgaz getirilmesi amacıyla gerekli çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Kartalmış, ilçeye doğalgaz getirilmesi için Diyargaz yetkililerini Ergani’ye davet ederek bir görüşme gerçekleştirdi. Kartalmış, şirket yetkilileriyle yapılan görüşmelerden olumlu sonuç elde ettiklerini belirterek, Ergani halkına verdikleri ekolojik belediyecilik sözünün ilk adımını hayata geçirerek ilçeyi doğalgaz enerjisiyle tanıştıracaklarını söyledi. Kartalmış, "Diyargaz yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerden umutluyuz. Kömür ve diğer enerji kaynaklarına göre çok daha avantajlı olan doğalgazı görev süremiz içerisinde Ergani’ye getireceğiz" dedi.

Nüfusu 10 binin üzerindeki yerleşim yerlerindeki konut sayısının kapasitesine göre yerleşim bölgesine doğalgaz getirmenin söz konusu olduğunu ifade eden Kartalmış, "Bilindiği gibi bölgemizde Diyarbakır kent merkezine yakın zaman önce doğalgaz geldi. Yıllar önce hayal gibi görünen şey bugün Diyarbakır’daki hanelerde gerçek oldu. Biz göreve gelir gelmez Ergani’yi doğalgaza kavuşturmak için çalışmalara başladık. Yaptığımız araştırmalar sonucu, doğalgaz nakil hattının Ergani’ye çok da uzak olmadığını tespit ettik. Bu konuda Büyükşehir Belediye'mizin yetkilileri nezdinde Diyargaz yetkililerini Ergani’ye davet ettik. Kendilerine yeni Ergani’nin yerleşim planını sunduk. Halihazırda 7 bin’in üzerinde konutun rahatlıkla ve çok ciddi bir maliyet olmadan doğalgaz alabileceğini ifade ettik. Daha sonraki yıllarda özellikle yeni yerleşim bölgesindeki konut sayısının artacağını düşünüyoruz. Kentin gelecek vizyonuna baktığımızda, 10 binin üzerinde konutun çok rahatlıkla bizim dönemimiz içerinde bu sayıyı yakalayacağını düşünüyoruz. Yaptığımız görüşmeler sonucunda şirket yetkililerinin bu projeye olumlu yaklaştıklarını gördük. Ergani gerekli yapı masraflarını finanse edebilecek sayıda konuta sahip ancak; maalesef geçmişteki kentleşme yapımızdan kaynaklı çeşitli sıkıntılar yaşıyoruz. Buna karşın yaşanan sıkıntıları bertaraf edebilecek güçteyiz" diye konuştu.

"GÖREV SÜREMİZ DOLMADAN PROJE TAMAMLANACAK"

Doğalgaz projesinin görev süreleri içerisinde ilçeye getirileceğini ifade eden Kartalmış, “Halkımıza verdiğimiz her söz zamanı geldiğinde yerine getirilecektir. Çok rahatlıkla ifade ediyorum ki, bu dönem bitmeden Ergani doğalgaza kavuşacaktır. Kömür ve diğer enerji kaynaklarına göre çok daha avantajlı olan enerji kaynağı doğalgazı görev süremiz içerisinde Ergani’ye getireceğiz. Gelecek nesillerimize bırakacağımız önemli yaşam kolaylıklarından birisi olan doğalgazın ilçemize gelmesi için toplumumuzun her kesiminden beraberlik içerisinde destek bekliyoruz. Gerek aile ekonomisi, gerekse çevre temizliği konuları başta olmak üzere birçok anlamda doğalgaz bir nimettir. Bu projeyi ilçemize kazandırarak seçim döneminde halkımıza taahhüt ettiğimiz ekolojik belediyecilik anlayışını da hayata geçirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER