Diyarbakırspor Geçen Sezondan Ders Çıkarmalı

Diyarbakırspor Geçen Sezondan Ders Çıkarmalı

Diyarbakırsporla şampiyonluk vardı hayallerimizde, Dört yıkım yılının ardından, Şampiyonluk heyecanı bir üst lige çıkma arzusu sarmıştı dört bir yanımızı. Sezon başında kurulan yepyeni bir takım aldığı sonuçlarla bizleri mutlu etmiş biraz daha inanmıştık şampiyon olacağımıza. Devre arasına girerken 33 puanla tuzlanın ardından 2. Sıradaydık. Diyarbakırspor devre arasına ihtiyacı olan bölgelere transferler yaparak iyi bir kamp geçirip ikinci yarıya bomba gibi girecekti yani beklenti buydu. Ancak öyle olmadı rakiplerin bize yapamadığı kötülüğü biz kendimize yapıyorduk. Başarılı giden hocayı gönderiyor yerine bu ligi bilmeyen birini getiriyorduk. Üstüne Devre arasına yapılması gereken transferleri yapmayan sayın futbol profesörleri daha da güçlenen rakipleri karşısında avantajını kaybediyor ve Van, Kocaeli, Keçiören maçları bizi potanın dışına atıyordu.

Final, İstanbul’u iyi bir oyunla geçen Diyarbakırspor Menemen karşısında dağınık, organize olamayan rakibin sert oyununa cevap veremeyen bir takım görüntüsü içinde 86 dakika resmen hepimizi kahrediyordu. Fethi Çokkeser’de hepimiz gibi sadece maçı izliyordu. Sezon içinde takıma çok katkısı olan Ceyhun, Hasan Fidan, Hasan İnci isimleri de Hocanın yanında oturuyor ve Menemen attığı tek golle 2. Lige yükseliyordu. Yani umutlar başka bahara. Yani yine başarılamayan bir Play Off.

Gelelim yaptığımız hatalara, Sezon içinde Üç teknik direktör değişti, bir menajer gönderildi. Devre arasında iyi bir kamp dönemi geçiremedi. Yöneticiden çok parayla çalışan adamlar kulübü idare etti, Takımla, camiayla kopukluklar yaşandı, Tek elden uzaktan kumandayla yönetmeye çalışılan kulüp maalesef bazı kritik eşikleri geçemedi.

Şimdi yeni bir sezona girerken geçen yıl bu takımın maddi yükünü tek başına karşılayan Feyzi İlhanlı’ya bazı tavsiyelerimiz olacak.

Şuana kadar hiçbir başkan tek başına bu kadar parayı kendi cebinden karşılamadı bu anlamda Sayın başkanı kutlamak lazım ancak bir kulübü yönetmek sadece para vererek de olmuyor ya da parayla çalışan adamlarla kulüp yönetilmiyor. İşi bilen bu anlamda deneyimli yöneticilerin kulüpte görev alması lazım. Parayla çalışan bir adamın takım üstündeki etkisiyle para vererek yöneten adamın etkisi farklıdır. Bunun için bu sezon yapılması gereken Başkanın bildiği isimlerden yada Diyarbakırspor’da görev yapmış faydalı olmuş isimlerin yönetime girmesini sağlamak. Bazen milyonlarla yapamadığınızı iki kelimeyle de başarabilirsiniz, ikili diyalog ya da önemli anlarda verilecek kararları çalışanlar değil yönetenler verebilir. Geçen yıldan dersler çıkarılarak takımın iskelet kadrosunu koruyup kaliteli bir takım kurarak direkt şampiyonluk yaşamak dileğiyle.

YORUM EKLE
YORUMLAR
murat kaplan
murat kaplan - 10 yıl Önce

yılmaz abi çok doğru analiz etmişsiniz malesef uzaktan kumandayla olmuyor bir işi yaparken gayet ciddi yapmak lazım yaazınızdan dolayı saygılarımı sunarım