Diyarbekirspor Ortada Bırakılmamalı

Diyarbekirspor Ortada Bırakılmamalı

Diyarbekirsporla ilgili elbetteki eleştirlerimiz var elbetteki 15 yıldır profesyonel liglerde olan bir kulübün 100’lerce sporcu onlarca antrenör transferi gerçekleştirmiş Trilyonlarca para harcamış bir kulübün kendine ait bir tesisinin olmayışı büyük bir eksikliktir. Diyarbekirspor A.Ş. nin şimdiye kadar değil kalacak yer oynayacağı stadyumu bile yapacak gücü vardı ancak yapılmadı.

Ancak birde madalyonun öbür yüzü var. Kentin her markası her kuruluşu O kentin tanıtımına, sporuna, sanatına, turizmine katkıda bulunmak ve kalkınmasına sosyal yaşamına değer katmak için vardır.

Özellikle spor kulüpleri bulundukları üst liglerde bunu en iyi yapabilecek yapılardır. Diyarbakır Valilerinden ki kim olduğunu hatırlayamadım şunu söylemişti “Bir kentin takımı Süper Ligde ise o kentte Süper ligdedir” çok anlamlı ve değerli bir sözdü. Adında ve logosunda Diyarbakır markasını taşıyan Diyarbekirspor’da şu ana kadar profesyonel liglerde bu misyonla mücadele eden bir değerdir.  

Şimdi geldiğimiz noktada her hangi bir kurumdan ve şahıstan ekonomik destek almadan 2 yıl önce 2. Lige çıkmış bir kulübün o kentte kalacak bir tesis bulamaması ve sorunun çözülememesi büyük eksikliktir. Kamuoyuna ulusal medyaya yansıyan Diyarbekirspor kentte kalacak yer bulamadığı için İstanbul’a taşınıyor gündemi hepimizi rahatsız etmiştir. Umarım en kısa sürede bu sorun Devlet yetkililerimiz tarafından sağlanacak olanaklarla çözülür ve bu nahoş gündem ortadan kalkar.

Ama başta da söylediğim gibi Diyarbekirspor acil olarak kendine kalacak bir tesis altyapısı için bir hamle yapmalıdır. Şimdiye kadar harcadıkları paranın zekâtıyla Altyapı ve A takımı için tesis yapılabilirdi. En basiti Diyarbakırspor'un Seyrantepe’de bulunan ve Diyarbekirsporun kullanımında olan yerde kulübün konaklaması ve altyapı için bir tesis yapılabilir. Bunun için TFF’de destek veriyor böyle bir tesisin kente kazandırılması 0n tane şampiyonluğa eşdeğerdir.   

YORUM EKLE