Diyarbekirsporun durumu ve Burhan Eşer'in transferi hakkında

Diyarbekirspor’da Neler oluyor

Diyarbekirspor 4 yıldır şampiyonluk parolasıyla yola çıkmış ama her seferinde kapıdan geri dönmüş hayallerimizi yerle yeksan etmiş bir kulüp. Diyarbakırspor’un boşluğunu doldurmak için kentte herkes tarafından başarılı olması istenen bir takım. Kulüp onursal Başkanı Feyzi İlhanlı tarafından ekonomik anlamda inanılmaz fedakârlıkla ekonomik anlamda desteklenmiş ve hiç kimseden bir lira katkı almadan bu günlere kadar sıfır borçla gelmiş.

Başkan İlhanlı talepler karşısında daha güçlü bir yönetim oluşması ve takımın başarısı için Bu günlerde bir yönetim arayışı içerisine girmiş durumda. Bilal Kadayıfçıoğlu Diyarbakırlı bir iş adamı onun girişimleriyle işadamlarından oluşan bir yönetim oluşturma çalışmaları son aşamaya gelmiş ve bu günlerde basın ve kamuoyu bilgilendirilecek.

Ancak 2017-2018 Sezonuna girerken Diyarbekirspor kampın birinci aşamasını bitirmesine rağmen henüz şampiyonluğa oynayacak bir takım olmaktan çok uzak. Giden oyuncuların yerlerine Yusuf, Koray, Vedat ayarında en az 4-5 tane transfer gerekiyor özellikle Sağ açık, Sağ bek, Stoper, Defansif dinamik bir orta saha, forvet arkası oyun kurucu ve çok iyi bir santrfor transferi gerekiyor. Birkaç gün içinde ikinci kamp dönemi başlayacak olan takımda sıkıntılar devam ediyor. Sezon başı gelen hoca gitti yerine kariyerinde sadece antrenör olarak görev almış bir hocayı ve sırf kulüp menajeri tanıyor diye getirmek anlaşılır bir durum değil. Geçen sezon oyucularla sıkıntı yaşamış bir kulüp menajerinin bu kulüpte tutulmasını da anlamış değiliz. Sayın İlhanlı’ya çağrımıdır ne kadar dikkate alır almaz bilmem ama iyi oyuncular transfer etmek bir takımı şampiyonluğa götürmeye yetmez. Kariyerinde sadece antrenörlük yapmış ve Kahramannaraşspor şampiyonluğu dışında ciddi bir başarısı olmayan çalıştığı en son kulüpte sadece 2 maç sonra gönderilmiş bir hoca ve sporcularla diyalog konusunda sıkıntılı vizyonu dar hedefsiz bir menajerle güçlü bir grupta yine hüsran yaşarız benden söylemesi. Sezon başı kadro mühendisliği ve oyun stratejisine hedeflerine uygun takım kurmak çok önemlidir. Transfer sezonu açıkken yapılacak transferler hedefi belirleme konusunda çok önemlidir inşallah Diyarbekirspor kalan süre içerisinde eksik olan mevkilere kaliteli iyi oyuncular alarak direk şampiyonluk yolunda başarılı olur. Yeni sezon öncesi takımımıza başarılar diliyorum.   

 Burhan Eşer, Diyarbakır için bir Değer.

Diyarbakırspor’un tarihine baktığınız zaman bu kulübün ön kapısından helalleşerek ayrılan çok oyuncu vardır. Yerlisi yabancısı giderken Diyarbakırspor’a para kazandıran fedakârlık yapan ve parasal konularda hiçbir sıkıntı yapmayan bir tek adam tanırım oda Burhan Eşer’dir. 2006-2007 sezonun başında eski yöneticilerin Burhan’ı bazı kulüplere pazarlayarak gelen parayla alacaklarını tahsil etmeye çalışırken Burhan Eşer bizzat beni arayarak “Ben bu şekilde gitmek istemiyorum. Gideceksem kulübümün para kazanmasını isterim” demesi ve bunun karşılığında Şiyar Mehmetoğlu ve dönemin Futbol Şube sorumlusu Mahsun Akbulut eski yöneticilere engel olmuş bu kirli oyunu bozmuş ve Burhan’ı kulüpte tutmuştu. Bir sonraki yıl İslam Çetin döneminde kulüp kapanma noktasındayken Kocaeli Kartepe kampında futbolcularına para ödeyemeyen Diyarbakırspor yönetimi Burhan Eşer’i Gençlerbirliğine satışından gelen 650 Bin Tl ile sezona girebilmişti. Giderken de alacağından vazgeçti satılırken de.

Burhan iyi bir Diyarbakır çocuğudur memleketini de en iyi şekilde temsil etmiştir. Sivaspor’da takım kaptanı olmuş, Eskişehir camiasında çok sevilen beyefendiliği ile öne çıkmış bir yiğit evladımızdır. Sivas formasıyla Bursada attığı golden sonra 21 numaralı Formasını göstermesi Eskişehirli futbolculara golden sonra delilo oynatması geleneklerinden ve Diyarbakırından ödün vermemesi nasıl bir adam olduğunu en iyi şekilde göstermektedir.

Sosyal Medyada haksızca eleştiriler yapan adamlar elbet bir gün Burhan’da bu kentte forma giyecek ancak bu gün 1. Ligde aldığı para ve profesyonelliğin gereğini yapmıştır. Kariyerini ve geleceğini düşünmekte son derece normaldir. İşi siyasallaştırıp o takıma gitmesin diyenler o zaman bizde Ankaragücünden, Bursadan, Sivastan oyuncu almayalım yada alırken bu adamlar nereli siyasi düşünceleri nedir onlara bakalım böyle bir mantık Profesyonel futbolda yok.

YORUM EKLE