Ergani'de Tabur Taşındı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Dicle yolu üzerinde bulunan 16. Zırhlı Komutanlığı'na bağlı komando taburu, Devegeçidi Tugay Komutanlığı'na taşındı.1985 yılında Ergani-Dicle yolu üzerinde konuşlandırılan komando taburunun 400 personel...

Ergani'de Tabur Taşındı
Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Dicle yolu üzerinde bulunan 16. Zırhlı Komutanlığı'na bağlı komando taburu, Devegeçidi Tugay Komutanlığı'na taşındı.

1985 yılında Ergani-Dicle yolu üzerinde konuşlandırılan komando taburunun 400 personel ve zırhlı ekipmanları ile birlikte bağlı bulunduğu Devegeçidi Tugayı'na çekilmesinin ardından boşalan garnizona, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı taşındı. Aylar öncesinden geri çekilme hazırlıkları yürütülen komando taburunun bulunduğu garnizonun boşaltılacağı söylentileri üzerine tabur civarındaki arsaların fiyatları bir anda yükselişe geçti.

Arsa fiyatları anlamında ilçenin en kıymetli bölgesinde bulunan komando taburunun ilçeden kaldırılacağının duyulmasının ardından arazi fiyatları bir anda fırlayan Dicle yolu üzerinde bulunan tabur civarında fiyatlar daha fazla yükselmeden arsa almak isteyen vatandaşların umudu, boşalan garnizona İlçe Jandarma Komutanlığı'nın taşınmasıyla son buldu.

Öte yandan ilçe merkezinde bulunan İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nın boşaltılan tabura taşınmasının ardından, ilçe merkezindeki garnizonun ise Jandarma Genel Komutanlığı tarafından özel bir inşaat firmasına satıldığı söylentileri çıktı. Konuya ilişkin askeri kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmazken, konuyu değerlendiren İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, ilçe merkezinde bulunan Jandarma Komutanlığı'na bağlı askeri garnizonun herhangi bir firmaya satışının söz konusu olmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2013, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER