34 YILLIK EĞİTİMCİ ŞİMDİ DE NESİBE AYDIN MARKASI İLE YENİ BİR ATILIM PEŞİNDE ...“GELECEĞİN SANATÇILARI,DOKTORLARI,HAKİMLERİNİ YETİŞTİRECEĞİZ”

Diyarbakır’ın deneyimli eğitimcilerinden olan Aziz Adıgüzel,geçtiğimiz günlerde protokol imzaladığı Türkiye’nin önemli eğitim markalarından Nesibe Aydın Okulları ile gelecekte topluma yön verecek insanlar yetiştirmeyi amaçlıyor. Adıgüzel,” Ülkenin herhangi bir doktorunu, avukatını değil de ülkeye yön veren insanları yetiştirmek istiyoruz. Bu yönü veren sanatçıyı da, sporcuyu da, doktoru da, hâkimi de yine buradan çıkarmak ve ülkemize armağan etmek istiyoruz” dedi.

 34 YILLIK EĞİTİMCİ ŞİMDİ DE NESİBE AYDIN MARKASI İLE YENİ BİR ATILIM PEŞİNDE ...“GELECEĞİN SANATÇILARI,DOKTORLARI,HAKİMLERİNİ YETİŞTİRECEĞİZ”
 Diyarbakır’da eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Mezopotamya Okulları Kurucusu Aziz Adıgüzel ile içinde bulundukları değişim sürecini değerlendirmek için bir araya geldik. Yeni eğitim döneminin kendileri için büyük atılımların ve köklü değişiklilerin yılı olacağını belirten Adıgüzel, 34 yıllık bilgi, birikim ve marka değeri olan Nesibe Aydın Okulları ile Diyarbakır’da eğitime yeniden yön verecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Adıgüzel ile değişimin nedenlerini, önümüzdeki yıl Nesibe Aydın Diyarbakır Okulları olarak hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için yapacakları çalışmalar hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.

Aziz Bey Mezopotamya Kolejinden bize biraz bahseder misiniz?

Mezopotamya Koleji son 12 yılda Diyarbakır’da hep şampiyonlar çıkaran bir okul olmuştur. Özellikle ana okuldan aldığımız ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle ulusal bazda yapılan sınavlarda önemli dereceler aldık. Ülkenin en iyi okullarına öğrenciler gönderdik. Oralarda yetişen çocuklarımızın büyük bir bölümü şu an önemli yerlerde görev almakta ve ülkemize büyük hizmetler sunmaktadırlar. Bunu gördüğümüz zaman büyük bir gurur duymaktayız. Bu da hem motivasyonumuzu artırmak hem de daha bir şevkle daha ileriye gitmek adına itici güç olmaktadır.

Mezopotamya Koleji olarak sadece öğrenci değil aynı zamanda çok da kaliteli öğretmen yetiştirme misyonumuz var. Bugün özel okulculuk bir patlama yaşamakta ve birçok marka şehrimizde eğitim sektöründe rol almaktadır. Bu okulların birçoğunda yine bizim yetiştirdiğimiz öğretmenler stratejik görevler almaktadır.

Büyük bir marka olan Nesibe Aydın markasını neden tercih ettiniz?

Az öne de söylediğimiz gibi Diyarbakır'da lokomotif olan bir okuluz. Köklü bir geçmişe sahip ve geleneği olan bir okuluz. Ancak dünyada eğitim anlayışı oldukça değişti. Diyarbakır'da eğitim sistemi biraz daha gelenekçi ve sınıfa hapsedilmiş bir tarzda işlemektedir. Öğretmenin merkezde olduğu ve sadece akademik başarıyla kalitenin ölçüldüğü bir sisteme oturtulmuştur. Oysa yeni düzende öğrencinin kişiliği ve kabiliyetlerinin parlatıldığı mutlu insan profilinin ortaya çıkmasının da en az akademik başarıda olduğu kadar okulun ve öğretmenlerinin görevi olduğu ortaya çıkmıştır. Yapılan son araştırmalara göre mutlu ve kendisiyle barışık olan bir bireyin daha başarılı olduğu ortaya çıkmıştır. Matematiği, tarihi, fiziği teorik olarak öğrenmenin yanında bir müzik enstrümanını çalmak, sevdiği dalda spor yapmak da o bireyin hayatında kaliteyi artırmaktadır. Hem başarılı hem de mutlu öğrenciyi önemseyen bunu hedef olarak benimseyen Mezopotamya kültürümüzün ülkemizin en önemli koleji olan Nesibe Aydın Okullarıyla örtüştüğünü gördük. Uzun araştırmalar sonucunda Türkiye'nin bir numaralı okul markası olan Nesibe Aydın Eğitim Kurumları markasında karar kıldık. Yapılan ön çalışmalar sonucunda da ne kadar doğru bir karar verdiğimizi yerinde görebilme şansını elde ettik.

Bir başka konu da eğitimci kişiliğimizdi. Son dönemde her sektörden girişimci, ticari odaklı olarak bu alana el attı. Biz eğitimciydik ve bizim eğitimci hassasiyetimizi anlayabilecek insanlarla daha ileriye adım atabilirdik. Nesibe Aydın Eğitim Kurumları da tam da bu geleneğe sahip bir aile kurumu. Gerek ismini okula büyük bir cesaretle veren -ki bu kendisi için aslında büyük risk barındıran bir karar- Nesibe Hanımefendi gerekse de Kıymetli eşi Hüsamettin Aydın Beyefendi birer eğitimci ve eğitime hayatlarını adayan birer ülke ve insan dostudur. Bu çerçevede hassasiyetlerimizin ortak olması da kararımızda büyük bir rol oynamıştır.

Nesibe Aydın Okullarında eğitim nasıldır?

Başarı odaklı olan Nesibe Aydın Okulları, Türkiye geneli yapılan Üniversite Giriş Sınavlarında ve Liselere Geçiş Sınavlarında toplu ve yüksek başarıları gerçekleştirmekle birlikte, sanatta ve sporda da Türkiye’de ve dünyada birçok başarıya imza atmaktadır. Öğrencilerine ileri düzeyde yabancı dil eğitimi veren Nesibe Aydın Okulları, 2016 yılından itibaren Uluslararası Cambridge Okulu ve Uluslararası Cambridge Sınav Merkezi olmuştur.

Nesibe Aydın Anaokulları ve İlkokullarında, IB PYP (Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı) uygulanmaktadır. Nesibe Aydın Okullarında öğrenciler; sıcak ve güvenli bir eğitim ortamında, öz denetim ve öz güven duygularını kazanarak bir üst eğitim programına hazırlanmaktadır.

Anaokulu ve İlkokul eğitim programımızda, ailenin ve toplumun eğitim üzerindeki önemli etkisi göz önünde bulundurulmakta ve anne-babaların eğitime etkin katılımı vurgulanmaktadır.

Nesibe Aydın Diyarbakır Okullarında;

 

        İlkokul; 1, 2 ve 3. sınıflarına, ÖN GÖRÜŞME ve KURA yöntemiyle; 4. sınıflarına ise, SINAVLA öğrenci alınacaktır.

        Okulumuzda, öğrencilerimizin öz yönetim becerilerini geliştirmeye dayalı önleyici disiplin anlayışı olacaktır.

        Sınıflar, 20 kişiliktir.

        Sınıflar, çağın gereklerine uygun, son teknolojik imkânlarla donatılacaktır.

        YAZ ÖDEVİ ETKİNLİKLERİ, yaz çalışma programları ile okuma kitapları listesi verilir, ayrıca, Yıl Sonu Değerlendirme ve İngilizce Düzey Belirleme Etkinlikleri uygulanacaktır.

        İlkokulda, MEB tarafından belirlenen öğretim programlarına ek olarak IB PYP (Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı) uygulanacak. Program kapsamında, öğrenciler çok yönlü gelişimlerini sağlayacak; spor yapmaya özendirecek, sanatsal, bilimsel, kültürel ve sosyal içerikli branş derslerine yer verilecektir.

        Eğitim programı içerisinde; sanata, spora ve bilime eşit oranlarda yer verilecek..

        Okulda her ay düzenli olarak eğitim programını destekleyen sosyal etkinlikler düzenlenerek. Gezi – gözlem çalışmalarını içeren çevre gezileri, tiyatro, göster – anlat etkinlikleri, proje çalışmaları, mutfak çalışmaları uygulamalı şekilde yürütülecektir.

Yeni kampüsünüz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

 

Diyarbakır Kayapınar ilçemizin Mezopotamya Mahallesi 301.sokakta bulunan 2019-2020 eğitim Öğretim yılının Mayıs ayında bitirilmesi planlanan 18.000 metre kare alan içersin 12.000 metre kare kapalı alana sahip 4 ayrı bağımsız bloktan oluşan 8000 metrekare bahçe alanı olarak kullanılacak yaşam alanı mevcut olacaktır.. Bünyesinde Anaokulu İlkokul Ortaokul Anadolu ve Fen Lisesi olarak Eğitim verecektir. Nesibe Aydın Diyarbakır okullarında 80 derslik, konferans salonu, laboratuvar, kütüphane, 2 kapalı spor salonu, 2 yüzme havuzu, buz pisti, basketbol ve voleybol sahaları,  resim müzik satranç drama, robotik uygulama atölyeleri mevcut olacaktır.

Gelecekte neler hedefliyorsunuz?

Bugüne kadar edindiğimiz bilgi birikim ve deneyimlerimizi ülkemizin bu en güzide eğitim markası ile birleştirerek onların Ankara’da sergilemiş olduğu bu büyük başarıyı Diyarbakır’a da taşımak istiyoruz. Ülkenin herhangi bir doktorunu, avukatını değil de ülkeye yön veren insanları yetiştirmek istiyoruz. Bu yönü veren sanatçıyı da, sporcuyu da, doktoru da, hâkimi de yine buradan çıkarmak ve ülkemize armağan etmek istiyoruz.

 

 

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER