Andımız kaldırılsın'' eylemi !

Okullardaki 'andımız'a karşı Diyarbakır'da bir eylem yapıldı.

Andımız kaldırılsın'' eylemi !
Diyarbakır’da 57 sivil toplum örgütü ’Özgürlüklerin önü açılsın’ sloganıyla, okullarda okutulan ’andımız’ın kaldırılmasını istedi. Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, "1930’lu yılların totaliter ve faşizan uygulamaların ürünü olan bu ucube uygulamaya bir önce son verilmedir" dedi.

Merkez Yenişehir İlçesi Sümer Camisi’nde kılınan cuma namazının ardından aralarında Özgür-Der, Mazlum-Der, Memur-Sen’in de bulunduğu İslami 57 sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 300 kişi, 500 metre mesafedeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürürüp, ’Andımız kaldırılsın, ’Zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları attı.
Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanan protesotcular adına konuşan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, İslam inancında Müslüman evlatlarının varlığını, yüce Allah’ın dışında başkalarının varlığına kurban etme anlayışının ’şirk’ olduğunu söyledi. Memiş şöyle konuştu: "Müslüman çocuklara her sabah gün doğumu ile adeta ibadet bilinciyle bu saçma ve şirk kokan sözleri söyletmek gaflet ve ihanet ile özdeştir. 1930’lu yılların totaliter ve faşizan uygulamaların ürünü olan bu ucube uygulamaya bir önce son verilmedir." Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2013, 00:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER