BAŞARILARINI NE BOMBA, NE DE SİLAHLAR ENGELLEYEMEDİ…

HABER / FOTOĞRAF: AHMET BEŞENK Küçük başarılarını dahi dev bilboardlara taşıyan özel okullara inat Devlet Okulu olan Ali Emiri Ortaokulunun 3 öğrencisi TEOG sınavlarında sıfır yanlış çekerek tam puan aldılar. Bu başarı ayrıca bomba ve silah seslerinin eksik olmadığı Sur ilçesinde yaşayan çocuklardan ve yine çatışmalı bölgeye yakın olan Ali Emiri Ortaokulundan gelince bir başka anlamlı oldu.

BAŞARILARINI NE BOMBA, NE DE SİLAHLAR ENGELLEYEMEDİ…

 TEOG sınavlarında birçok okuldan başarılı öğrencilerin olduğu haberi sürekli gelirken Türkiye’de ilk kez bir okuldan aynı başarıyı yakalayan 3 öğrenci çıktı.

Diyarbakır’ın köklü okullarından olan Ali Emiri Ortaokulu son sınıfında okuyan Berken Avlanmış, Semih Ersoy ve Barış Kaydaş 2. TEOG sınavında 120 sorunun tümünü doğru cevapladılar. Böylece Türkiye’de ilk defa TEOG sınavlarında bir okuldan 3 öğrenci aynı anda büyük başarı yakalamış oldu.

 

‘SİLAH SESLERİ ARASINDA YAKALANAN BAŞARI’

1.TEOG sınavında 119 doğru cevap, 1 yanlış yapan 14 yaşındaki Barış Kaydaş, 2. TEOG sınavında 120 sorunun da tümünü doğru yanıtlayarak büyük başarı elde etti. Evleri Sur ilçesi Bankalar durağı civarında olan Barış Kaydaş, çoğu zaman derslerine konsantre olmakta zorlandığını ve gelen bomba seslerinden olumsuz etkilenmesine rağmen yinede gayret sarf ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bomba ve silah seslerinin arasında psikolojim çok olumsuz etkileniyordu, buna rağmen derslerimi çalışmayı bırakmadım. Okulumda Sur’daki çatışmalı bölgelere çok yakın olduğu için o sesleri yine duyuyorduk. Bizim bu durumumuza karşın öğretmenlerimiz bizlerle olağanüstü bir gayret göstererek ilgilendi. Bundan sonra Lisede de başarılı çalışmalar yaparak doktor olmak istiyorum. Doktor olduğum zaman da dünyanın neresinde yardıma muhtaç insanlar var ise onlara ulaşmayı hedefliyorum.

 

‘DÜZENLİ ÇALIŞMAK KİLİT OLAY’

2. TEOG sınavında 120 sorunun tümünü doğru cevaplayan 14 yaşındaki Berken Avlanmış ise başarısını düzenli çalışma, bol, bol kitap okumaya borçlu olduğunu belirtti. Öğrenci arkadaşlarının başarılı olabilmeleri için düzenli çalışmayı kendilerine alışkanlık haline getirmelerini tavsiye etti.

 

Semih Ersoy (14) ise başarılarının en büyük bölümünü öğretmenlerine borçlu olduklarının ve kendilerine teşekkür ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Başarımızın mimarı aslında öğretmenlerimiz ve ailelerimizdir. İdealimde ise daha iyi bir yaşama sahip olabilmek için sevdiğim alan olan yazılım ve bilgisayar alanı üzerinde eğitim görmek istiyorum.” Dedi.

 

ÖĞRETMENLER KENDİ CEPLERİNDEN BİSİKLET ALDILAR’

TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerden biri kendi sınıfında başarılı olduğu için bisiklet hediye edilince büyük başarı yakalayan 2 öğrenci ise bisikletsiz kaldı. Buna karşın Ali Emri Ortaokulu Öğretmenler ve okul idaresi topladıkları paralar ile diğer iki öğrenciye de bisiklet hediye etti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER