Dü'de Probleme Dayalı Öğrenme Konferansı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi tarafından öğretim üyelerine yönelik Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ) konulu konferans düzenlendi.Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansta Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinden Dr....

Dü'de Probleme Dayalı Öğrenme Konferansı
Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi tarafından öğretim üyelerine yönelik Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ) konulu konferans düzenlendi.

Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansta Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Serdar Özdemir ve Dr. Nalan Oğuzhanoğlu birer sunum yaptı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan’ın da katıldığı konferansta Dr. Serdar Özdemir klasik tıp eğitiminin sorunları konusunda bilgiler verirken, öğrencilerin aldıkları bilgileri gerçek hayatta bazen nasıl kullanacağını pek kestiremediklerini belirtti. Özdemir, öğrencinin tabiattaki ve sosyal hayattaki problemleri algılayabilmesi, gerek teorik olarak kitaplardan ve kaynak kişilerden gerekse gözlem olarak çevreden, problem hakkında bilgi toplamasının gerektiğini söyledi. Özdemir,"Öğrenciler, bazı problemleri algılayacak veya doğru algılayacak olgunluğa erişememiş veya o tür şartlar içinde yaşıyor olabilirler. Öğrenci eğer iyi çalışır ve sağlam bilgilere ulaşırsa, cesaretle bir takım önerilerde bulunur, hipotezler geliştirir" dedi.

Probleme Dayalı Öğrenme de öğrencilerin pasif ve öğretilen konumdan, aktif biçimde araştırıcı ve öğrenici pozisyona geçmesi konusunda bilgilerini paylaşan Dr. Nalan Oğuzhanoğlu da öğrencinin her oturumda bilginin kullanım düzeyini ve süreci değerlendirdiği için öğrenme sürecine hakim olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER