Lise Mezunu Kızlara Sertifikalı Bilgisayar Kursu

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi, lise mezunu genç kızlara yönelik sertifikalı bilgisayar kursu başlattı.Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi, sadece lise mezunu genç kızların ders alabileceği ve üç ay sürecek olan sertifikalı...

Lise Mezunu Kızlara Sertifikalı Bilgisayar Kursu
Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi, lise mezunu genç kızlara yönelik sertifikalı bilgisayar kursu başlattı.

Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi, sadece lise mezunu genç kızların ders alabileceği ve üç ay sürecek olan sertifikalı bilgisayar kursunu başlattı. Bağlar’da yaşayan ve okul hayatı yarıda kalmış genç kızlara istihdam alanları oluşturmak amaçlıyla başlatılan bilgisayar kursuna genç kızlar yoğun ilgi gösterdi. Eğitim Destek Evi’nde verilen resim, seramik, tiyatro, halk oyunları eğitimlerinin yanı sıra, Körhat Mahallesi’nde yaşayan genç kızlara iş noktasında istihdam alanları oluşturmanın hedeflendiği belirtildi. Öğrencilere ve gençlere daha fazla faydalı olabilmek için bilgisayar kursunu başlattıklarını dile getiren bilgisayar hocası Gülşah Yurtsever, yirmiye yakın öğrencinin bilgisayar kursunu aldığını belirterek, “Genç kızlarımızın iş noktasında yaşadıkları sıkıntıyı giderebilmek için böyle bir kurs açtık” dedi.

Öğrencilerin sosyal ve zihinsel gelişimleri için birçok değişik atölyeler başlattıklarını söyleyen Eğitim Destek Evi Koordinatörü Musa Erbay da, atölyelerinde resim, seramik, tiyatro, halk oyunları ve bilgisayar kursu gibi çeşitli kursların verildiğini söyledi. Çocukların kendi el emeği ile iki ayda bir Kürtçe çocukların sesi anlamına gelen ‘Dengen Zarokan’ gazetesini çıkardıklarını dile getiren Erbay, yeni başlattıkları bilgisayar kursunun iki adımdan oluştuğunu belirtti. Erbay, “Birinci adımda, Körhat Mahallesi’nde yaşayan lise mezunu kızlarımıza iş bulmaları açısından sertifikalı kurs başlattık. Bu atölyemiz yaklaşık bir aydır devam ediyor. Üç ay sonra bu atölyede eğitim alan kızlarımıza belediye başkanı onaylı sertifikalarını vereceğiz. İkinci adımı ise mevcut kayıtlı olan öğrencilerimize yönelik de bilgisayar kursu açmış bulunmaktayız. Bilgisayar odamız sürekli açıktır. Bilgisayar kursumuz yılsonuna kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER