Öğrencilerin Mağdur Edildiği İddiası

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Kayacık köyünde ikamet eden öğrencilerin, okulların açılmasına rağmen eğitim görmedikleri iddia edildi.

Öğrencilerin Mağdur Edildiği İddiası
 Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Kayacık köyünde ikamet eden öğrencilerin, okulların açılmasına rağmen eğitim görmedikleri iddia edildi.

Kulp ilçesine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kayacık köyündeki öğrenciler, okulların 1 hafta önce açılmasına rağmen ders başı yapamadı. Sorunun giderilmesi için Kayacık köyündeki veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldi. Veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine, Kayacık'ın yollarının kullanılamaz olduğunu, öğrencileri yatılı bölge okuluna kayıt yaptıracaklarını söylediklerini öne sürdü.

Öğrenci velilerinden Hacer Hazar, "5 çocuğum da okul okuyor. Çocuklarımı gücümün yettiği kadar okutmak istiyorum. Yetkililere sesleniyorum bir an önce çocuklarımız için bir çözüm üretsinler ve bize bir servis aracı yollasınlar" dedi.

Sezen Aslan adlı veli ise, "Geçen yıl servisimiz vardı. Bu yıl okulların 2 haftadır açılmasına rağmen çocuklarımızı eğitim alamıyor. Biz çocuklarımızı yatılı okula göndermeyeceğiz" diye konuştu.

Öğrenci velilerinden Rukyetin Acar da çocuklarını okutmak istediklerini belirterek, yetkililerin soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Mehmet Can Hazar ise, geçen sene yapılan servis hizmetinde hiç bir aksamanın yaşanmadığını kaydederek, servislerin tekrar hizmet vermesi gerektiğini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise yol sorunu nedeni ile köye servis veremeyeceklerini, öğrencilerin bu yıl yatılı okulda okumaları gerektiğini söyledi. 
Haber Kaynağı: HABERLER
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER