Okuma Yazma Seferberliğinde Diyarbakır Türkiye Birincisi

Diyarbakır’da okuma yazma seferberliğinde büyük başarı

Okuma Yazma Seferberliğinde Diyarbakır Türkiye Birincisi

Diyarbakır Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Sayın Ayşe Güzeloğlu, Yenişehir Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen ‘’Okuma-Yazma Seferberliği’’ projesi kapsamında kursu başarı ile bitiren kursiyerlerin sertifika dağıtım törenine katıldı.

Sertifika dağıtım törenine Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra; Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal,  İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Sayın Ramazan Çetinyamaç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Aile Destek Merkezi Koordinatörü Nezihe Kent ve kursiyerler katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Ardından kursiyerler adına Fatma Karadağ bir konuşma yaptı.  Konuşmasında; bugüne kadar günlük hayatta, okuldan, hastaneye, hayatın her alanında okuma yazma bilmediği için güçlük çektiğini, şimdi okuma yazma öğrendiği için artık birinin yardımına ihtiyaç duymadan hayata katılabileceğini ve bunun vermiş olduğu mutluluğu yaşadığını ifade etti.

Sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini yazarak belirtti.

Düzenlenen programın öneminden bahseden Vali Güzeloğlu, programda yaptığı konuşmada; ‘’ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen okuma-yazma seferberliğine ilimizden rekor oranda katılım sağlanmış, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gösterilmiştir.

                                                                                      ‘’ Diyarbakır’da okuma yazma seferberliğinde büyük başarı ‘’

İlimiz genelinde 115.345 okumaz-yazmaz vatandaşımız bulunmaktayken, Açılan 5.651 kursa katılan vatandaşlarımızdan 77.643 kadın ve 11.577 erkek kursiyerimiz olmak üzere toplam 89.220 kişi kampanyaya ilgi göstermiş olup kursları başarıyla tamamlayarak okuma yazma öğrenmişlerdir.

Az önce ifade ettiğimiz rakam olan 89.220 kişi Türkiye genelinde elde edilen büyük bir başarı olup, İlimizi ülkemiz genelinde 1. liğe taşımıştır.

Bu kampanyayı başlatan ve yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye şükranlarımızı arz ediyorum. Kampanyaya katılan ve bu büyük başarıyı Diyarbakır’ımıza taşıyan değerli kursiyerlerimize, eğitimcilerimiz, değerli öğretmenlerimize, emek ve katkı veren tüm paydaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum’ ’dedi.

Daha sonra Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu okuma yazma seferberliği kursunu tamamlayarak başarı gösteren kursiyerlerimiz adına 5 kursiyerimize sertifikalarını verdi.

Program, kursiyerlerle toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sonra erdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2019, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER