Yenişehir Hem'de Geçtiğimiz Yıl 665 Kurs Açıldı

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde (HEM), geçtiğimiz yıl 665 kurs açılırken, bu kurslarda 9 bin 765’i kadın olmak üzere toplam 15 bin 365 kursiyere eğitim verildi.

Yenişehir Hem'de Geçtiğimiz Yıl 665 Kurs Açıldı
 Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM), geçtiğimiz yıl 665 kurs açılırken, bu kurslarda 9 bin 765'i kadın olmak üzere toplam 15 bin 365 kursiyere eğitim verildi.

Yenişehir HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdürü M. Nurullah Öncü, geçtiğimiz yıl açılan kurslardan ve bu kurslara katılan kursiyer sayılarından memnun olduklarını söyledi. 1 Eylül 2013 itibari ile başlayan kurs sayılarının 362'yi bulduğunu belirten Öncü, 30 Ağustos'a kadar sürecek kurslarda geçen sene verilen kurs sayısına ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Toplumun eksik olduğu konularda vatandaşların taleplerini değerlendirip buna göre açılacak kursları belirlediklerini vurgulayan Öncü, "Bu sene talep üzerine bilgisayar, İngilizce, Arapça, Almanca, bilgisayarlı muhasebe, F klavye kullanımı, doğalgaz, fotoğrafçılık, folklor, hijyen eğitimi ve kickboks gibi toplumun eksiklerini tamamlamak için açılan kurslardır. Tabi bu kursları 3 temel faktör olan 'kursiyer, öğretmen, yer' öğelerinden biri olmadan açamayız. Bu faktörlerin tamamlanmasında iş birliği içinde olduğumuz kurumlar bulunuyor. Bu kurumların arasında Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, vakıf ve dernekler, okul müdürleri, mesleki eğitim kurumları, çocuk şube müdürlüğü gibi kurumlar yer alıyor. Biz Halk Eğitim Merkezi olarak bu 3 faktörün tamamlanmasında destekleri olan ve bizimle işbirliği yapan bu kurumlara teşekkür ederiz. Hizmet bizim için temel unsurdur ve hizmet etmenin manevi mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER