AB Seminerleri Diyarbakır'da Devam Ediyor

Türkiye'nin AB katılım öncesi fonlarını daha etkin kullanmasına katkıda bulunmak üzere Kalkınma Bakanlığı tarafından organize edilen bölgesel seminerler devam ediyor.

AB Seminerleri Diyarbakır'da Devam Ediyor
Türkiye'nin AB katılım öncesi fonlarını daha etkin kullanmasına katkıda bulunmak üzere Kalkınma Bakanlığı tarafından organize edilen bölgesel seminerler devam ediyor. 
     Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin çeşitli illerinde 8 Mayıs-20 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenmekte olan "Ekonomik ve Sosyal Uyum Alanındaki AB Fonları" konulu seminerlerin üçüncüsünün 16 Mayıs 2013 tarihinde The Green Park Diyarbakır Oteli'nde gerçekleştirileceği kaydedildi. 
     Diyarbakır'da gerçekleşecek seminere, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın yanısıra Fırat, Dicle ve İpekyolu Kalkınma Ajanslarının işbirliğiyle Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt ve Adıyaman illerinden de katılımlar olacağı vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 
     "AB'nin aday ülkelere sağladığı IPA olarak da bilinen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nı tanıtmak ve ekonomik ve sosyal uyum alanında ülkemize sağlanan AB fonlarının daha etkin kullanılmasına katkıda bulunmak üzere Kalkınma Bakanlığı tarafından organize edilen bölgesel seminerler başlıyor. Türkiye-nin 9 farklı şehrinde düzenlenecek olan seminerler, AB ve Türkiye tarafından ortak finanse edilen ve Kalkınma Bakanlığı'nın yürüttüğü Ekonomik ve Sosyal Uyum Politikasında Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilecek. 26 kalkınma ajansıyla işbirliği içinde düzenlenecek seminerlerde, IPA kapsamındaki fon uygulamalarının yanı sıra 2014-2020 (IPA II) döneminde ülkemize tahsis edilecek AB fonlarının kullanımına yönelik hazırlıklar konusunda da bilgilendirme yapılacak. Seminerlerde, Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı'nın yanı sıra, IPA kapsamında Program Otoritesi olarak görev yapmakta olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri katılımcılara bilgi verecek." 
Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER