Bölge Enflasyon Oranları Açıklandı

Diyarbakır bölgesinde Ocak ayı enflasyon verileri açıklandı. Bölgede Ocak ayında enflasyon yüzde 2,58 artış oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı. Ocak ayı zam şampiyonu dolmalık biber olurken, en çok ucuzlayan ise kadın ceketi...

Bölge Enflasyon Oranları Açıklandı
Diyarbakır bölgesinde Ocak ayı enflasyon verileri açıklandı. Bölgede Ocak ayında enflasyon yüzde 2,58 artış oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı. Ocak ayı zam şampiyonu dolmalık biber olurken, en çok ucuzlayan ise kadın ceketi oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, 2013 yılı ocak ayı tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı. Uras, Türkiye genelinde 2013 yılı ocak ayında 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 1,72, önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,48 artış gerçekleştiğini söyledi. Uras, “Diyarbakır ve Şanlıurfa’da ise bir önceki aya göre yüzde 2,58, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 2,58 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8.08 artış gerçekleşti. Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın içerisinde yer aldığı TRC2 bölgesinin en çok zamlanan ve en çok ucuzlayan ürünlerini açıkladı. Diyarbakır ve Şanlıurfa’da geçen ay yüzde 69,57 oranında fiyat artışıyla dolmalık biber zam şampiyonu olurken, bu ürünü fiyatı yüzde 51,32 oranıyla patates, yüzde 10,13 oranıyla altın mücevher, yüzde 7,47 oranıyla doğalgaz abonman ücreti ve yüzde 2,48 oranıyla artış gösteren mazot izledi. Geçen ay fiyatı düşen ürünlerin başında ise kadın ceketi geldi. Ocak ayında kadın ceketinin fiyatı yüzde 29,69 oranında düşerken, bu ürünü yüzde -19,32’lik düşüşle portakal izledi. Ocak ayında fiyatı en çok düşen diğer ürünler arasında yüzde 10,64 ile erkek takım elbise, yüzde 8.50 ile yünlü erkek kabanı ve yüzde 5,95 ile çocuk pantolonu yer aldı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER