CHP, DİYARBAKIRLI İNŞAAY MÜTEAHİTLERİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIYACAK

Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni (DİMDER) ziyaret eden CHP Milletvekilleri Ednan Arslan, Mürsel Alban ve Ensar Aytekin, inşaat sektörünün yaşadığı sorunları TBMM’ye taşıyacaklarını söyledi.

CHP, DİYARBAKIRLI İNŞAAY MÜTEAHİTLERİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIYACAK

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti öncesi kente gelen CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Muğla Milletvekili Mürsel Aban ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP İl Başkanı Gönül Özel ile birlikte DİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile toplantı yaptı.

Vekiller ziyaretin amacını anlatıp, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iş dünyası ile yapacağı toplantıya derneği de davet ederken, DİMDER Başkanı Aziz Elaldı ise sektörün azil çözüm bekleyen sorunlarını anlattı.

Elaldı, kamuda müteahhitlik yapan sektör temsilcilerinin zor durumda olduğunu, inşaat malzemelerine yapılan zamlar nedeniyle Yap-Sat’çıların iş yapamaz hale geldiğini söyledi. “Taahhüt işi yapan firmalara kayıtsız ve şartsız Tasfiye Hakkı’nın tanınmasını” isteyen Elaldı, inşaat malzemelerine yapılan zamlara müdahale edilmesini, aksi halde ciddi iflasların yaşanabileceğini söyledi.

Talepleri not eden CHP’li vekiller, konuyu TBMM’ye taşıyacakları sözünü verdi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER