FUARIN GÖZDESİ GIRAN PARK TERMAL OTEL

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır Valiliği koordinatörlüğünde Dicle Üniversitesi (D.Ü.) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle düzenlen “4. İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı” geniş bir katılımla başladı, fuarın gözdesi ise Gıranpark termal otel ve kompleksleri oldu.

FUARIN GÖZDESİ GIRAN PARK TERMAL OTEL

 Çok sayıda firmanın katılımı ile gerçekleştirilen ve iki gün sürecek olan 4. İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik fuarı geniş çaplı bir katılım ile startını verdi.

 

Gerçekleştirilen açılışa İl Vali Yardımcısı Tuba Koşal, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İŞKUR İl müdürü İsmail Koç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, STK temsilcileri, oda başkanları, idari birim amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldığı etkinlik, D.Ü. kongre merkezinde gerçekleştirildi.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır’ın en temel sorunun işsizlik olduğunu belirtti.

Daha sonra söz alan İş Kur müdürü İsmail koç ise işsizliğin, yalnızca Türkiye’nin değil, tüm dünyanın önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Küresel ölçekte yaşanan krizlerle birlikte en gelişmiş ülkelerde dahi milyonlarca kişi işsiz kalmaktadır. Küresel ekonomik krize rağmen son dönemde reform niteliğinde alınan tedbirlerle ekonomimiz büyümekte, krizden en az etkilenen ülkelerin başında gelmektedir.” Dedi.

Dicle Üniversitesinin yeni rektörü Talip Gül ise yıllardır eğitim sektöründe olduğunu, 1,5 aydır rektörlük görevini yürüttüğünü belirterek: “Siz öğrencilere de sorumluluk düşmektedir. En büyük göreviniz ders çalışmak ve başarılı birer birey olmak. Aileniz, halkımız, bölgemiz, ülkemiz sizden bunu bekliyor. Amacınız en iyi olmak olmalı.” Dedi.

Açılışta bir konuşma yapan İl Vali Yardımcısı Tuba Koşal ise bu tür organizasyonların temel amacının istihdamı artırmak olduğunu ifade ederek: “İstihdamın artırılması ise bir taraftan ekonomik kalkınmada başlıca güç olan beşeri sermayenin tam olarak kullanılması, diğer taraftan da işsizliğin neden olduğu sosyal problemlerin çözümüne katkı sağlamaktır.” Dedi.

 

Gün boyu yüzlerce kişinin ziyaret ederek bilgiler aldığı stantlarda yatırımcılıktan, bankacılığa kadar birçok hizmet verildi.

 

FUARIN YILDIZI GIRAN PARK TERMAL OTAL

 

Tanıtım çalışmalarının daha çok yoğunluklu yapıldığı fuar etkinliğinin yıldızı ise Gıranpark Termal otel oldu.

100 kişiyi istihdam eden Gıranpark Termal Otel adeta bacasız bir fabrika gibi Çermik ilçesinin ana yatırım merkezi konumunda.

Diyarbakırlı sanayici ve işadamı Yunus Yıldız tarafından gerçekleştirilen Avrupa standartlarındaki yatırımın bedeli ise 20 Milyon Dolar. 32 Bin metre kare alan üzerine kurulan otelde 4 süit, bir King süit ve 84 oda bulunuyor. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER