İnşaat Müteahitleri Tek Çatı Altında Birleşti

Diyarbakır'da taahhüt  ve yap sat sektöründe faaliyet gösteren firmalar DİMDER (Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği)  çatısı altında bir araya geldiler. Oluşturulan geçici yönetimin başkanlığına ise Aziz Elaldı seçildi.  Diyarbakır'ın lokomotif sektörünün inşaat olduğunun altını çizen Elaldı, direk ve dolaylı olarak sektörün kentte yaklaşık 100 bin insana istihdam sağladığını söyledi. Diyarbakır'da müteahhitlerin  tek çatı altında bileşmelerinin yaşanılan sıkıntılı dönemde elzem olduğunu sözlerine ekleyen Aziz Elaldı, " Amacımız  Diyarbakır'da ki sektör olarak örgütlenme eksiğini kapatmakttı. Bu nedenle DİMDER'i kurduk. 21 kişilik geçici yönetim kurulu oluşturduk. Hedefimiz 500 üye. Tek çatı altında tek bir ağız olarak sektörümüzün sorunları için mücadele edeceğiz. Ayrıca İMKON'a  (İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) üyeleğimiz gerçekleştirdik" dedi.

İnşaat Müteahitleri Tek Çatı Altında Birleşti

 Diyarbakır'da taahhüt  ve yap sat sektöründe faaliyet gösteren firmalar DİMDER (Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği)  çatısı altında bir araya geldiler. Oluşturulan geçici yönetimin başkanlığına ise Aziz Elaldı seçildi.
 Diyarbakır'ın lokomotif sektörünün inşaat olduğunun altını çizen Elaldı, direk ve dolaylı olarak sektörün kentte yaklaşık 100 bin insana istihdam sağladığını söyledi. Diyarbakır'da müteahhitlerin  tek çatı altında bileşmelerinin yaşanılan sıkıntılı dönemde elzem olduğunu sözlerine ekleyen Aziz Elaldı, " Amacımız  Diyarbakır'da ki sektör olarak örgütlenme eksiğini kapatmakttı. Bu nedenle DİMDER'i kurduk. 21 kişilik geçici yönetim kurulu oluşturduk. Hedefimiz 500 üye. Tek çatı altında tek bir ağız olarak sektörümüzün sorunları için mücadele edeceğiz. Ayrıca İMKON'a  (İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) üyeleğimiz gerçekleştirdik" dedi.
 
 Sektörün il bazında ve ülke genelinde yaşadıkları sorunların çok ciddi boyutlara ulaştığının altını da çizen Aziz Elaldı "Hükümetin yaptığı iyileştirmeler yani fiyat farkı ve devir hakkı verilmesi, sektörümüzü yeterince rahatlatmadı. Fiyat farkının 2021 yılının başından alınıp, iş bitimine kadar devam etmesi gerekmektedir. Ayrıca tasviye hakkının verilmesi de gerekmektedir. Eğer bu destekler verilmezse , cok ciddi iflaslar ile karşı karşıya kalabiliriz" ifadesini kullandı.
  Sektörün halen daha kontrolsüz bir şekilde zamlara mahkum bırakıldığını belirten Elaldı, " Son olarak ocak ayı içerisinde çimento, seramik ve cam gibi temel kalemlerimizden olan ürünlere yüzde 50 civarında zamlar geldi. Kaldı ki bu ürünlerde dışa bağımlılığımız yok denecek kadar az. Kontolsüz fiyat artışları nedeni ile maliyet hesaplarımız tutmuyor. Eğer fiyat istikrarı yakalanmazsa sıkıntı  daha da büyüyecek. Hükümetin bir an evvel çözüm konusunda harekete geçmesi  gerekmektedir" şeklinde konuştu.  
  
Yönetim Ve Denetleme Kurulu 
Yönetim ve denetleme  kurulu şu isimlerden oluştu;
Aziz Elaldı 
 Nedip Şimşek 
Mehmet Fidan 
Cihan Günay
Ahmet Elhanay
Süleyman Çeken
İlhan Karaş 
Ramazan Karakoç
Mehmet Çelik 
Sıddık Kutay
Mehmet Bedir 
Mehmet Oğur
Numan Erdoğan
Yusuf Kaya
Nesih Aktepe 
Mehmet Erdem
Baran Durmaz 
Hasip Kaya
Murat Andan
Veysi Üçdağ 
Ahmet Durmaz 
Faruk Denktaş 
Cemal Moray 
Velat Vedat Avşar 
Serhat İşçilen 
Emrullah Güçlü 
Vedat Kızan 
Doğan Başer 
Hamza Aslan
Mehmet Tazgel 
Süleyman Demirok
Ali Kaya

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER