Pandemiden Sonra Doğan Yeni Yemek Alışkanlığı ;Paket Servis

Tüm dünyayı sarsan pandemi, yaşamın bir çok alanında olduğu gibi yemek alışkanlıklarında da değişiklikler meydana getirdi. Evlere yapılan paket servislerde patlama yaşanıyor. Diyarbakır’da da sokaklarda fazlasıyla gezici servisler ve motosikletler görmek mümkün. Diyarbakır’a kokoreç kültürünü getiren isim olarak bilinen Ercan Aykut (Uzay Kokoreç), pandeminin yanı sıra hayat pahalılığının da bunda önemli pay sahibi olduğuna dikkat çekerek,”Daha önce ailesiyle beraber yemeğe gelen insanlar artık daha az geliyor. Gece geç saatlere kadar evlere paket servisler yapıyoruz. Yeni yemek kültürü galiba bu olacak” dedi.

Pandemiden Sonra Doğan Yeni Yemek Alışkanlığı ;Paket Servis

Tüm dünyayı sarsan pandemi, yaşamın bir çok alanında olduğu gibi yemek alışkanlıklarında da değişiklikler meydana getirdi. Evlere yapılan paket servislerde patlama yaşanıyor.

Diyarbakır’da da sokaklarda fazlasıyla gezici servisler ve motosikletler görmek mümkün.

Diyarbakır’a kokoreç kültürünü getiren isim olarak bilinen Ercan Aykut (Uzay Kokoreç), pandeminin yanı sıra hayat pahalılığının da bunda önemli pay sahibi olduğuna dikkat çekerek,”Daha önce ailesiyle beraber yemeğe gelen insanlar artık daha az geliyor. Gece geç saatlere kadar evlere paket servisler yapıyoruz. Yeni yemek kültürü galiba bu olacak” dedi.

Lokanta Kültürü Yerine Paket Servis

Dünyada etkili olan pandemi süreci Türkiye’de ve Diyarbakır’da da bir çok sektörde olduğu gibi yemek sektöründe bazı alışkanlıkların değişmesine yol açtı. Daha önce restoran ve lokantalara yemek için gelen insanlar, artık evlere servis yoluyla yemek sipariş ediyor. Motosikletlerden oluşan gezici ekipler, gelen taleplere anında karşılık vermeye çalışıyor. Bu konuda müşteri memnuniyeti yaratmak için işletmeler birbirleriyle yarışıyor. Evlere yapılan yemek servisi işi daha çok paketleme ve ekmek arası şeklinde oluyor.

Diyarbakır’ı kokoreç kültürü ile tanıştıran isim olarak bilinen Ercan Aykut (Uzay Kokoreç), pandemiden sonra tüm dünyada yemek isteme alışkanlığının değiştiğini söyledi.

“Gece Geç Saatlere Kadar Paket Servis Yapıyoruz”

Yemek firmalarının bu konuda hazırlıklar yaptığını belirten Ercan Aykut,”Bizde de bu sistem oluştu. Daha önce ailece ya da kalabalık olarak yemeğe gelen insanlar artık ya az geliyor, ya da hiç gelmiyor. Tabi bunda ekonomik sıkıntıların getirdiği hayat pahalılığının da etkisi var. İnsanlar paket yemek servisine alıştı. Biz de bu taleplere gece saatlerine kadar cevap vermeye çalışıyoruz. Uzay Kokoreç olarak motosikletle görev yapan gezici ekiplerimiz hazır bekliyor. Kokoreçin yanı sıra tantuni ve köfteye rağbet var. Bu tür yiyecekler insanlar için hem daha ekonomik hem de daha çok tercih edilen yiyecekler olarak öne çıkıyor. Diyarbakır, paket yemek servisi işinde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri oldu diyebiliriz.” dedi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER