ERGANİ HASTANESİNİN KIYMETLİ (Rant) KAPISI!...

           Hazır elimizi sağlık alanına atmışken daha önce sadece bir paragraf olarak ele aldığımız Ergani Devlet Hastanesinin olmayan, bir türlü yapılmayan veya meçhul nedenlerden ötürü yapılması istenmeyen ACİL GİRİŞ KAPISINI VE İSTİNAT DUVARINI kapsamlı bir şekilde ele alacağım.

 

Ergani ilçesinde yaşayanların da iyi bildiği üzere, Devlet Hastanesine giriş ve çıkış yapılabilecek tek kapısı bulunuyor. Bazı vatandaşların şikayetine göre bir tek kapının olması sıkıntıları doğururken, seyyar satıcıların, normal araçların, ambulansların ve vatandaşların aynı anda bu kapıyı kullanması sorun oluşturuyormuş. Birde vatandaşlar, güvenliği tehdit eden, kedi ve köpekler için bile bir engel oluşturmayan, her türlü mahlukatın rahatlıkla Hastaneye girdiği İSTİNAT duvarının sıkıntılarına dikkatler çekiyor.

 

Öte yandan bazı meslektaşlarım ve vatandaşlar da Acil Servis Kapısının yapılmasının istendiği bölgede bir vatandaşın tek katlı olan yapısını altı komple dükkan olmak üzere 5 kat olarak dizayn ettiği ve bunun içinde astronomik bir rant elde edilebileceği yönünde iddiası bulunuyor.

 

Bir diğer öte yan ise tek kapı olarak faaliyet gösteren hastanenin aynı zamanda tek kapı yönündeki dükkanlarının da benzer gerekçelerden ötürü uzun yıllardan beridir zaten büyük rant sağladığı da hatırlatılıyor.

 

Hal böyle iken Ergani bu anlamda ikiye bölünmüş, siyasi ve vatandaş kesimi de bu ikilemin ortasında kalmış durumda.

 

Olaya birde şu pencereden bakalım: “Ergani Devlet Hastanesinde bir kapı var mı? Var. Burası Rant kapısı olarak görülebilir mi? Evet. Yıllardan bu yana işliyor mu? Evet.  

 

İkinci bir kapı gerekli mi? Yasal olarak gerekli. Zira Acil Servis Girişi, tüm dünya literatürlerinde özel olarak açılır ve önünde engelleyici hiçbir unsur bulundurulmaz. Örnek vermek gerekirse, Devlet Hastanesi, Eğitim Araştırma Hastanesi, Dicle Üniversitesi Acil Servis Girişleri gibi)

 

Madem bu konu bu kadar yasal, niye resmi girişimlerde bulunulmamış diye sormak gerekmiyor mu sizce? Bu soruyu da ben sordum: Resmi olarak bütün yazışmalar yapılmış, Sağlık Müdürlüğünün mühendisleri gerekli çalışmalarını yapmış, girişimler gerçekleştirilmiş ve son nokta olarak bu yazılar yine resmi olarak uzunnnn bir müddetten beridir Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Murat Kangın tarafından masasında bekletiliyor. Taştan ses çıkıyor, Sayın Kangın’dan olumlu veya olumsuz bir yanıt verilmiyor.

 

Aslına bakarsanız yasa koyucuların emirleri apaçık ortada, onu uygulamayanlarda ortadayken Demokrasinin işlediği iddia edilen bir ülkenin bir kurumunda yasaların bu denli esnetilmesi veya keyfiyetle sürdürülmesine hala anlam vermiş değilim. Peki, bunun bir denetleyen yok mu ki ‘Hey dostum, ne yapıyorsun?’ diyebilsin!... Oysaki yasa diyor ki ‘Size resmi bir yazı geldiğinde 30 gün içinde cevap vermeniz gerekiyor.’ O zaman Sayın Kangın nasıl oluyor da 3 ay önce kendisine resmi olarak gönderilen yazının gereğini yapmak yerine ve 30 gün içinde yanıt verme zorundayken, bu keyfiyeti nerden buluyor diye düşünmemekte elde değil. Kapıyı açtırmayacaksan, gerekçeni sun ve davayı kapat kardeşim, niye yapmıyorsun bunu?

 

Sayın Murat KANĞIN beye sormak isterim: Yasal olarak sizden talep edilen Ergani Devlet Hastanesi Acil Servis Giriş Kapısının onayını neden vermiyorsunuz? Geçerli bir nedeniniz var ise kamuoyu bunu bilmek istiyor? Yok, farklı bir hesabınız var ise yine susmayı tercih edebilirsiniz. En azından cevap vermeniz RANT söylentilerinin de ortadan kalkmasına neden olacaktır diye düşünüyorum.

 

Saygılarımla

[email protected]

 

YORUM EKLE