"ETHEM ANLI" YORUM SENİ...

 Dürüst olmak, dik durmak zor bu zamanda velhasılıkelam...
Saldıracaklar, devirmeye çalışacaklar, karalayacaklar yada lekeleyecekler amaçların kirli gölgelerinde boğmaya çalışacaklar. İşin ilginç tarafı bunu da en çok bazı siyasiler yapacak.  Erdemli olmak bu değil mi, tüm bu çirkinliklere inat dimdik, yıkılmadan ayakta kalmak. Tıpkı senin gibi Ethem kardeşim.
Geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’ta Ergani Devlet Hastanesi Acil Servis giriş kapısının açıldığı bölgenin uygun olmadığı ve ardında büyük bir rant’ın döndüğü bilgileri yer almaktaydı. 
Bu paylaşımların ardından bazı siyasi aktörler de beni arayarak olayın vahim olduğunu ve birilerine para kazandırmak adına orda bir girişim olduğunu beyan ederek beni yanlış yönlendirmek istediler. Yani siyasiler yine siyasiliklerini yaptılar. 
Ben ısrarla Acil servis girişinin binanın neresinde açıldığını sorgulayıp durdum. Sonra yerinde incelemenin gerekliliğine kanat getirerek Ergani ilçesine gittim ve açılan kapının tam zıttı bölgeyi işaret ettiğini ve Acil servise ulaşma anlamında en doğru noktada açıldığına şahitlik ettim. 
Tabi yerinde tespit her zaman doğru olandır ki akabinde Ergani Devlet Hastanesi Baş Hekimi Ethem Anlı bey ile bir araya geldik. Ethem bey nezaketen beni yemeğe almak istedi fakat ben hastanede çıkan yemeği talep ettim ve oldukça lezzetli, bir o kadar da hijyenik hastane yemeği geldi. Yemek oldukça lezzetliydi. Bir ara Başhekim Ethem bey ‘Neden dışarıdan yemek söylememi istemediniz’ diye sorduğunda ise hastasına ve personeline bir insanın nasıl baktığına onlara sunduğu hizmet şahitlik eder dedim. Yani oldukça temiz olan hastanenin bir o kadar lezzet yüklü yiyecekleri ve hizmeti var. Tabi, sıra kapıya geldiğinde gerçekten de sorularım acımasızca oldu. Haber yaparken biraz esnettim fakat resmen burada olmaması gereken şeylerin yapıldığı iddia ediliyor diyerek soruları sordum. Zaman geçtikçe, hani insanların sohbetlerindeki küçük ipuçları kendini ele verir ya işte o sohbetler bende bir kanı oluşturdu. Ethem Bahri Anlı iyi adam arkadaşlar, ben buna kanaat getirdim. Kendisi, odası, çalışma alanı mütevazi olmakla birlikte sorumluluğunun bilincinde olan bir insan. Karalamak için ise iyi bir neden var, nede olsa 30 milyon liralık bir bütçesi var bu mekanın.
Anlı’nın ideali Ergani Devlet Hastanesini standartlarının üzerine çıkarmak ve bölge halkının gerçek manada hak ettiği hizmete kavuşmalarını sağlamak gibi bir imaj yarattı bende. Bize de bu ulvi düşünceler karşısında saygı duymak düşer. Başarılar Ethem kardeşim, yolun da, bahtın da açık olsun…
Saygılarımla
YORUM EKLE