ETKİLİ VE YETKİLİLERİN DİKKATİNE…

 Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde ardında birçok ülkenin desteklediği bir darbe girişimi oldu. Bu girişim halkın oluşturduğu etten duvara çarparak geri tepti. Halk o gün bu gün meydanları boş bırakmazken, hükümet yetkilileri de önemli bilgilerin kendilerine ulaştırılmasını istedi. Olan ve olması gereken de bu. İşin ilginç tarafı ise olayın farklı perspektifi, bu gün onu sizinle paylaşmak isterim.
Bu gün saatim 14.10’u gösterirken Ak Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcılarından biri şahsımı aradı ve hiçbir yetkiliye ulaşamadığını söyledi. Ben de; “Nasıl olur böyle bir şey? Siz İl Başkan Yardımcısınız” dedim. Ondan sonra yemin ederek başladı sözlerini söylemeye. 
Ve anlattıkları aynen şöyle: “Elimde çok önem arz eden bir bilgi vardı, bu bilgiyi Genel Merkezimizden ilgili Genel Başkan yardımcımıza iletmek üzere aradım. Telefonuma bir sekreter çıktı ve bana Mail veya faks olarak göndermemi söyledi. Bende bunu yapamayacağımı, bilginin önemli olduğunu ve muhatabına direkt iletmem gerektiğini belirttim. Bana verilen yanıt yine aynı oldu ve ben bir İlin İl Başkan Yardımcısı olarak Teşkilat Başkanımla görüştürülmedim. Bu aramanın ardından Sağlık Bakanlığı özel kalem müdürlüğü ile görüşmek istedim ve aynı uygulamaya maruz kaldım. Ardından tüm bu yaşananlarla birlikte bilgimi Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemine aktarmak istedim ve yanıt yine ayı oldu. İl Başkan yardımcısı olarak görüştürülmedim. Sanırım bu çok büyük bir sıkıntı” dedi. 
Olayı kaleme almak istedim ve rızasının olup olmadığını sordum, yanıtı belki sizi duyarlar oldu. 
Önemli ve can alıcı soru şu: Bir il Başkan Yardımcısı nasıl olur da teşkilatın veya bakanlığın hiçbir yetkili katmanı ile görüşemez? Sıradan bir vatandaş olsa bilgiyi aktarmak isteyen belki normal karşılanabilir ama bu şahıs koskoca bir teşkilatın il başkan yardımcısı. Ne kendisi, ne de ben bu uygulamayı halen anlamış değiliz. Gördüğüm ve anladığım sanki etten bir duvar örülmüş ve bilgi akışı daha önce olduğu gibi şimdi de sabote ediliyor. 
Bu konu bana göre çok, çok önemli ve dikkat çekmesi gereken bir husus. Duyarlı bir gazeteci olarak bu konuyu ele alarak beklide büyük bir tehlikeyi haber veriyoruz, umalım ki ilgililerine ulaştın. 
Saygılarımla 
YORUM EKLE