Anneler Eylemlerine Devam Ediyor

Diyarbakır’da, yaklaşık 20 gün önce çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen annelerin başlattığı eylem, Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan refüjde devam ediyor.Diyarbakır’da, 3 anne ile Diyarbakır Büyükşehir...

Anneler Eylemlerine Devam Ediyor
Diyarbakır’da, yaklaşık 20 gün önce çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen annelerin başlattığı eylem, Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan refüjde devam ediyor.

Diyarbakır’da, 3 anne ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan eylem, 40'ın üzerinde annenin katılımıyla refüjde devam ediyor. İki gün önce zabıta ekipleri tarafından temizlik var denilerek belediye önünden çıkarılan anneler, önceki gün de çalışma var gerekçesiyle belediye önüne alınmadı. Bugün sabah saatlerinden itibaren belediye önüne gelen ailelere tekrar ‘çalışma var’ gerekçesi sunularak belediye önünde eylem yapamayacakları bilgisi verildi. Bunun üzerine aileler, belediyenin karşısındaki refüjde çadır açarak eylemlerine devam etme kararı aldı.

KIZINI GERİ GETİRMEK İÇİN KAĞIZMAN’DAN GELDİ

40’ın üzerinde ailenin toplanmasıyla devam eden eylem, Türkiye’nin her yerinden gelen annelerin katılımıyla büyüyerek devam ediyor. Kızını bulmak için Kars Kağızman’dan gelen Sevda Buz’un (15) annesi Binnaz Buz, Diyarbakır’daki eylemi televizyondan gördüğünü ve annelere katılma kararı aldığını söyledi. Anne Buz, “Kars Kağızman’dan geldim. Çocuğum kayıp, PKK tarafından götürülmüş. Çocuğumu kandırmışlar. Benim kızım astım hastası. Bundan iki yıl önce trafik kazası geçirdi, beyninde sorun var. Ben çocuğumun gelmesini istiyorum. Barışın gelmesini istiyorum. Buradan Başbakana sesleniyorum, neden bize yardım etmiyor. Barış olsun, bütün çocuklar dağdan insin anneler ağlamasın artık. Ben çocuğumu istiyorum, hastadır, dağda yapamaz, soğuk yerlerde yaşayamaz. Buradan Selahattin Demirtaş’a da Başbakana da sesleniyorum, bizlere yardım etsinler, Allah rızası için bu barış olsun, bütün çocuklar dağdan insin anneler ağlamasın. Televizyonu izledikten sonra bende buraya gelmeye karar verdim. Çocuğumu istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Sadece barışı ve çocuğumu istiyorum, analar ağlamasın çocukları dağdan geri gelsin bunu istiyorum” dedi.

ANNELER GAZETELERDEN KENDİLERİNİ TAKİP ETTİ

Öte yandan, Türkiye genelinde geniş yankı bulan annelerin eylemi gazetelerde yer almaya devam ediyor. Sabah erken saatlerde ulusal ve yerel gazeteleri alan anneler, gerçekleştirdikleri eylemlerinin ses getirdiğini ve çocukları gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER