Cemil Bayık'tan Türkiye'ye Cerablus tehdidi

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, Türkiye'nin Cerablus'a olası müdahalesi durumunda, Türkiye'ye yönelik şiddeti tırmandıracaklarını söyledi.

Cemil Bayık'tan Türkiye'ye Cerablus tehdidi
 Türkiye’nin Suriye’ye bir askeri müdahale ile Suriye Kürtlerinin Kobani ile Afrin kantonlarını birbirine bağlayan Cerablus bölgesinde güvenli bir bölge oluşturulması talebi PKK'nın gündeminde. 

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, BBC Türkçe'ye verdiği röportajda Türkiye'ye Celabrus tehdidinde bulundu. Bayık, Türkiye'nin Cerablus'a olası müdahalesi durumunda, Türkiye'ye yönelik şiddeti tırmandıracaklarını söyledi.

Bayık, ''Türkiye oraya müdahale ediyorsa, oradaki Kürtlerden dolayı müdahale ediyordur. Bizim de görevimiz oradaki Kürt halkını savunmaktır. Elbette ki o zaman biz de müdahale ederiz. Biz de kuzeyde savaşı geliştiririz'' tehdidinde bulundu.

KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEĞİL!  Cerablus

Bayık, ne ABD ne de Rusya yanlısı olduklarını söylerken, uluslararası topluma 'Artık Kürtleri kullanalım derlerse yanılırlar, Kürtler eski Kürtler değil' diye seslendi.

Bayık, "ABD'nin de içinde yer aldığı, Türkiye'nin de içinde yer aldığı, Cerablus'a yönelik olası bir

Türkler Cerablus'a müdahale ederse, biz de kuzeyde savaşı geliştiririz.

operasyonda tavrınız ne olur?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"ABD'nin ne yapmak istediği çok net değil. Türkiye'nin ki nettir. Türkiye'nin bütün amacı Rojava devrimini boğmaktır. Uluslararası güçlerin Rojava'ya desteğini kesmektir. Türkiye ABD'yi ve uluslararası güçleri kullanmak istiyor. Ama ABD de Türkiye'yi kendi amaçlarına çekmeye çalışıyor. Burada tam bir uyumdan söz edilemez. Çelişkiler var. Kerry G-20 zirvesinden sonra dedi ki, 'biz Türkiye'yle Cerablus'a yönelik yeni bir takım hamleler yapacağız'.Davutoğlu 'hayır şu anda yapacağımız bir şey yok' dedi. Çünkü hala ABD'ye ve uluslararası koalisyon güçlerine YPG'yi ve PKK'yi kabul ettirmiş değil."

Cemil Bayık
Cemil Bayık

ABD VE TÜRKİYE CELABRUS KONUSUNDA ANLAŞIRSA NE OLUR?

Eğer anlaşırlarsa biz de Türkiye'de mücadeleyi yükseltiriz. Ve Rojava Kürdistan'ındaki Kürtler de ve yine orada Kürtlerle hareket eden Demokratik Suriye Ordusu güçleri de elbette ki mücadeleyi yükseltir.

KCK İLE RUSYA ARASINDA TEMAS VAR MI?

Biz ne Rusya yanlısıyız, ne Amerika yanlısıyız. Biz orada üçüncü bir gücüz. Üçüncü bir çizgiyi yürütüyoruz. Biz derken Kürtleri kastediyorum.

Kürtler artık eski Kürtler değil. Kürtler artık kaderlerini eline aldılar.

Rojava Kürtleri üçüncü bir çizgiyi izliyor. Ne dediler? Kim ki bizim statümüzü kabul ederse biz de onları kabul ederiz, onlarla birlikte hareket ederiz. Şimdiye kadar daha hiçbir güç Rojava Kürtlerinin statüsünü resmi olarak kabul etmemiştir. Dolayısıyla oradaki Kürtler ne Amerika ne Rusya'yla birlikte hareket edemezler. İlişkileri olur. DAİŞ'e karşı birlikte mücadele yürütürler. DAİŞ'e karşı kim mücadele etmek istiyorsa biz sonuna kadar onunla birlikte yürürüz.

Hayır, kim bizi kabul ederse biz onu kabul ederiz. Kim bizi kabul etmezse biz onu kabul etmeyiz. Öyle kimse artık Kürtlere taktik ilişki açısından yaklaşamaz. O dönem bitti. Artık Kürtlerle stratejik ilişki kuranlar kazanabilir. Yine eskisi gibi taktik ilişkiler geliştirelim, Kürtleri kullanalım, Kürtler iyi savaşçıdır, Kürtleri savaştıralım, ekonomik, askeri amaçlarımızı gerçekleştirelim derlerse burada yanılırlar. Kürtler artık eski Kürtler değil. Kürtler artık kaderlerini eline aldılar.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER