Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan 26 Temmuz’da Diyarbakır’da

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında 26 Temmuz günü Diyarbakır’a düzenlenecek mitinge katılacak. Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelişi öncesi hazırlıklar yaptıklarını anlatan AK...

Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan 26 Temmuz’da Diyarbakır’da
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında 26 Temmuz günü Diyarbakır’a düzenlenecek mitinge katılacak. Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelişi öncesi hazırlıklar yaptıklarını anlatan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “Yeni Türkiye’nin kodlarından bir tanesi de Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu seçimle birlikte halk başkanını ilk kez seçecek. Başkanını seçerken, kendisine de icracı konusunda yetki verecek" dedi.

10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Temmuz günü Diyarbakır’da miting düzenleyecek. İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek miting için AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından hazırlıklara başlandı. Başbakanın Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 10 Ağustos’ta yapılacak seçimin Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından önemli bir gelişme olacağını ifade ederek, halk ilk kez başkanını seçeceğini söyledi. Altaç, "26 Temmuz’da saat 15.00’da Başbakanımız, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek mitinge katılacak. Cumhurbaşkanlığı seçimini çok önemsiyoruz. Türkiye’nin en önemli seçimi olarak görüyoruz. Çünkü bu seçimle birlikte halkımız sandık başına giderek, ilk kez başkanını seçecek. Yani cumhur ilk kez başkanını seçecek. Türkiye’nin sivilleşmesi, demokratik standartların yükselmesi anlamında hepimiz bu seçimi önemsiyoruz ve seçimin ilk turda bitmesi için de üzerimize düşen ne vazife varsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Son 12 yılda ülkedeki ekonomik ve siyasal istikrarın, toplumsal barış ve uzlaşı ortamının kalıcı hale gelmesi Türkiye’de artık sivil iradenin hakimiyetin sağlanması ve bir daha karanlık güç odaklar, askeri darbeler, darbe teşebbüsü ve paralel yapı türü örgütlerin bir daha gündeme gelmemesi için Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasından hem halkımız hem ülkemizin büyük bir menfaatine olacaktır" diye konuştu.

"MİLLİ İRADENİN TAM HAKİM OLMASI İÇİN SEÇİM ÖNEMLİ BİR GÖSTERGE OLACAK"

Türkiye olarak önemli bir dönemece girdiğini belirten Altaç, bu dönemecin gelecek yıllar açısında ne anlam ifade ettiğini iyi bildiklerini dile getirerek, milli iradenin ülkedeki hakimiyeti için Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli bir gösterge olduğu ifade etti. Altaç, "Çözüm sürecinin geldiği aşama bizler için çok önemli. Biz ülkemizin hem bölgede hem de küresel anlamda aktör durumunun devamı için bu seçimin yine önem arz ettiğini, bu anlamda da değer biçilmesi gerektiğini ve milli iradenin ülkeye tam olarak hakim olması açısından da 10 Ağustos’taki seçimin çok önemli bir gösterge olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE’NİN 2023 YILI VİZYONUNA KARARLI YÜRÜMESİ İÇİN BU SEÇİMLER İLK ADIM OLACAK"

Altaç, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde AK Parti’nin 2023 yılı vizyonuna ulaşması açısından önemli bir adım olacağını anlatarak, şunları söyledi:

"10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi halinde Türkiye’de toplumsal manadaki sorunların tamamen biteceği, yeni anayasa ve demokratik bir devlet anlayışına buluşacağı bir süreç olarak görüyoruz. Türkiye’deki değişim ve dönüşümün baş mimarının Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu her ortamda dile getirdik. Yeni Türkiye’nin kodlarından bir tanesi de Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu seçimle birlikte halk başkanını ilk kez seçecek. Başkanını seçerken, kendisine de icracı konusunda yetki verecek. Türkiye’de sorunların çözülmesi için inisiyatif kullanabilecek, iradesini ortaya koyabilen ve sorunların takipçisi olan Cumhurbaşkanını halk ilk kez seçecek. Türkiye’nin 2023 yılı vizyonuna kararlı yürümesi için bu seçimler ilk adım olacak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER