Diyarbakır'da uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Doğaçlama Doğudan Yükseliyor' sloganıyla ilkini düzenlediği, çeşitli atölye, söyleşilerle birlikte 7 tiyatro oyununun sahneleneceği 1.Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali Metin Güler’in açılış konseriyle başladı.

Diyarbakır'da uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, tiyatro sanatını sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 'Doğaçlama Doğudan Yükseliyor' sloganıyla ilkini düzenlediği 1. Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali açılış konseriyle başladı. 17 Şubat’ta kadar devam edecek olan festivalde gençlere yönelik çeşitli atölye ile söyleşilerin gerçekleşeceği organizasyonda 7 farklı tiyatro grubu da sahneleyeceği oyunlarla izleyicinin karşısına çıkacak.

1. Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali tiyatro sanatçısı Metin Güler’in konseri ile start aldı. Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve çok sayıda tiyatro severin katıldığı dinletide sanatçı Güler, seslendirdiği türkülerle müzik ziyafeti sundu. Açılış etkinliğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Handan Ekici’nin okuduğu şiirler katılımcılardan alkış aldı.

Kültür ve Kongre Merkezi’nde 17 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek olan ve tiyatro severlerin ücretsiz şekilde yararlanacağı festivalin programı şöyle:

11 Şubat Pazartesi: Atölye performansı, Karma Doğaçlama

12 Şubat Salı: Cemjam Performans, G.G Doğaçlama

13 Şubat Çarşamba: Sahne Beşiktaş

14 Şubat Perşembe: Ege Üniversitesi Yaratıcı Drama ve Doğaçlama Tiyatro Topluluğu

15 Şubat Cuma: Akla Ziyan Oyunlar Topluluğu

16 Şubat Cumartesi: Tiyatro Kasabası Oyun Hamuru

17 Şubat Pazar: Doğaçlama Tiyatro Ligi

//

DB.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER