Diyarbakır’da 15 Şubesi Bulunan Market Çalışanlarından Demirtaş’a Nakdi Yardım

Diyarbakır’da bir yerel marketler zinciri çalışanları, seçim çalışmalarında kullanılmak üzere HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın hesabına para yatırdı.10 Ağustos’ta yapılacak ve ilk kez cumhurbaşkanının halk...

Diyarbakır’da 15 Şubesi Bulunan Market Çalışanlarından Demirtaş’a Nakdi Yardım
Diyarbakır’da bir yerel marketler zinciri çalışanları, seçim çalışmalarında kullanılmak üzere HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın hesabına para yatırdı.

10 Ağustos’ta yapılacak ve ilk kez cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceği cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde heyecan katsayısı giderek yükselirken, adayların çalışmaları ve adaylara yönelik destekler ise devam ediyor. Diyarbakır’da bir yerel marketler zinciri çalışanları, seçim çalışmalarında kullanılmak üzere HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın hesabına para yatırdı.

15 şubesi olan marketler zincirinde çalışan 200 çalışan, uzun bir kortej oluşturarak banka şubesine kadar yürüdü. Ellerindeki Demirtaş bayrak ve flamaları eşliğinde yürüyen market çalışanları, zaman zaman Demirtaş’ın lehine sloganlar attı. Yürüyüşün ardından banka şubesine ulaşan çalışanlar, kendi maaşlarından ayırdıkları rakamlardan oluşan parayı Demirtaş için açılan hesaba yatırdı. Kalabalık grup adına açıklama yapan marketler zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şerif Mete, bu davranışın tamamen çalışanların kendi tasarrufuyla geliştiğini belirterek, Demirtaş’ın özgürlük ve demokrasi yanlısı her kesimin adayı olduğunu belirtti. Mete, ”Bu davranış organize bir olay değildir. Emekçilerimizin kendi istek ve iradeleriyle gerçekleşmiştir. Kendi kazançlarından ayırdıkları parayla Selahattin Demirtaş’a destek olmak istediler. Biz bu kararlarına saygı duyarak onlarla beraber bu çalışmaya katıldık. Türkiye için şans olan Demirtaş, özgür yarınlar ve demokrasi için en uygun adaydır. Emekçilerimizin bu tutumu tüm kesimlere örnek olmalıdır. Halkların geleceği için Demirtaş’a destek verelim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER