Diyarbakır’da Eylem Yapan Aile Oğullarına Kavuştu

Muş’tan yaklaşık 40 gün önce Diyarbakır’a gelerek annelerin eylemine katılan Şentürk çiftinin 25 yaşındaki oğulları, PKK’nın elinden kaçarak ailesine kavuştu.Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen...

Diyarbakır’da Eylem Yapan Aile Oğullarına Kavuştu
Muş’tan yaklaşık 40 gün önce Diyarbakır’a gelerek annelerin eylemine katılan Şentürk çiftinin 25 yaşındaki oğulları, PKK’nın elinden kaçarak ailesine kavuştu.

Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen annelerin eylemi Dağkapı Meydanı’nda devam ederken, yaklaşık 40 gün önce Muş’tan gelerek eyleme katılan Şentürk çifti oğullarının gelmesi ile çifte bayram yaşadı. Zübeyde ve Cuma Şentürk çiftinin 25 yaşındaki oğulları Ramazan Şentürk, geçtiğimiz gün Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Silopi’de işlemleri tamamlanan Ramazan Şentürk, daha sonra Diyarbakır’da eylem yapan ailesine teslim edildi.

Sevinç gözyaşlarına boğulan anne Zübeyde Şentürk, çocuklarının yaklaşık 6 aydır dağda olduğunu söyledi. 40 gün önce Muş’tan Diyarbakır’a geldiklerini belirten anne Şentürk, kendisini çok iyi hissettiğini ama arkadaşları için üzgün olduğunu dile getirdi. Anne Şentürk, "İnşallah burada eylem yapan aileler de bu sevinci görecekler. Devletime çok teşekkür ediyorum. Çok sevinçliyim, ne diyeceğimi bilemiyorum. Kendisi kaçmış herhalde, bir şey söylemedi bize, gereken her şeyi savcıya söyledi. 12 kişiyle birlikte geldiler. Onları da orada gördüm, Diyarbakırlı, Ağrılı her yerden vardı, onları da aileleri götürdü. 6 aydır oğlumdan ayrıydım. Muş’tan gitmişti oğlum. İnşallah diğer ailelerin de çocukları gelecek, umut var. Bizim yaptığımız eylemden haberleri varmış. Aileniz orada eylemde sen ne diyorsun diye sormuşlar. O da ben gitmek istiyorum deyince sağlıklısın demişler. İzin vermemişler” dedi.

Baba Cuma Şentürk ise, beraber eylem yaptığı ailelerin de aynı sevinci yaşamasını istediklerini söyledi. Baba Şentürk, “Sayın Başbakanımıza, yetkili her kim bu çözüm sürecinde bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Başbakanıma teşekkür ediyorum. Buradaki diğer ailelerin de bir an evvel çocuklarının da gelmesini istiyorum. 5-6 aydır sürekli gezip dolanıyorduk, hiçbir haber alamıyorduk. Bize telefon geldi, kaçarak gelmiş, bize o şekilde söyledi” diye konuştu.

Şentürk ailesi, eylem yaptıkları ailelerle helalleşerek, ailelere gözyaşları içerisinde veda etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER