Diyarbakırlı fırıncılara hijyen eğitimi

Vatandaşların sağlıklı temel gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklaşa fırın işletmeleri ve personellerine hijyen eğitimi verdi.

Diyarbakırlı fırıncılara hijyen eğitimi

Vatandaşların sağlıklı temel gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklaşa fırın işletmeleri ve personellerine Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Resepsiyon Salonu’nda hijyen eğitimi verdi. Eğitim ve sertifika dağıtım programına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Daire Başkanları, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, fırın işletme sahipleri ile personelleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan eğitim, Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün tarım ürünlerinin üretim istatistiklerinin ile çalışmalarının yer aldığı video gösterimiyle devam etti. Video gösteriminin ardından konuşan Atalar, Diyarbakır’da somun ve pide ekmek üreten 5 bin adet fırının bulunduğunu söyledi.2018 yılında birçok fırında denetim gerçekleştirdiklerini belirten Atalar, sektörün belirli sorunları olduğunu ve halkında farklı beklentilerinin bulunduğunu ifade etti. Üretimde kaliteyi yakalamak adına belirli standartlarının olması gerektiğinin altını çizen Atalar, bazı fırınların kalite standardını yakaladıklarını amaçlarının tüm fırınların bu seviyeye getirmek olduğunu dile getirdi. Temizlik konusunun oldukça önemli ve hayati olduğunu belirten Atalar, bu durumu kimsenin inisiyatifine bırakamayacaklarını söyledi. Fırın denetimlerinin rutin şekilde devam ettiğini ve ALO 174’e gelen ihbarları da değerlendirdiklerini ifade eden Atalar, mevzuat dışında hareket eden fırınlara cezai işlem uyguladıklarını sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı.

Eryılmaz, sertifika dağıttı

Salonda bulunanları saygıyla selamlayarak ve eğitim programını düzenleyenleri tebrik ederek konuşmasına başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, temizlik ile hijyenin önemli olduğunu ve insan sağlığının her şeyden önce geldiğini ifade etti. İnsanların huruz, mutluluk ve refah içinde yaşamaları için belediye olarak çalışmalar yürüttüklerini getiren Eryılmaz, “Bugün burada yapılan eğitimin amacıda budur. Bundan önce yapılan eğitimlerin gayesi de budur. Yani her şey insanlar için. Esnafımızın da bu konuda dikkatli olmasını istiyoruz. Zaman zaman hem ilçe belediyelerimiz, hem Büyükşehir Belediyemiz yaptığı denetimlerde belki sizlere rahatsızlık veriyoruz. Denetimlerdeki amaç hem sizin hem toplumun tüm bireylerinin daha sağlıklı gıdalara ulaşması içindir. Bizim için ekmek önemli, hayatımızın en temel parçalarından bir tanesidir. Dolayısıyla bu konuda hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı ekmek ulaştırması en temel görevlerimizdendir. Bizim dinimiz ‘temizlik imandandır’ diyor, bunu sadece dış temizlik olarak algılamayalım. Bu aynı zamanda bir ruh, manevi ve beden temizliğidir. Dürüst olmak ve çevremizi rahatsız etmemekte bir temizliktir. Ekmekte gramaja, unun kalitesine, katkı maddesine ve hijyenine dikkat etmek durumundayız.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz ile beraberindekiler, 5 Şubat’ta “Hijyen Eğitimi Belgesi” sınavına girerek 100 puan değerlendirilmesi üzerinden 70 puan alıp başarılı olan fırın işletmeleri ile personellerine sertifikalarını dağıttı.

Sertifika dağıtım törenin ardından salonda bulunanlara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hijyen eğitimi verildi. Eğitimde genel olarak ekmeklerin satıcı tarafından tüketiciye verilmesi,müşterilerin ürüne dokunmaması,ekmek dolap ve tezgahlarının açıkta bırakılmaması,ekmek satış,dağıtım ve üretimi ile ilgilenen personellerin el yıkama,maske ve bone kullanımına dikkat etmeleri,temizlik ve dezenfeksiyon maddelerin kullanılması,hijyen ve sanitasyon ile ilgili tanımlar,gıdalardaki zararlı maddeler,bulaşma ve bozulmalar,personel,işyeri ve ekipman hijyeni,temizlik,dezenfeksiyon,ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı konularında fırıncılar bilgilendirildi. Eğitim sonunda katılımcı fırıncılar sınava tabii tutuldu. Sınavda 100 puan üzerinden 70 puan alacak olan fırıncılara daha sonra sertifikaları dağıtılacak.

HABERYİRMİBİR / DB

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER