“Düğün ya da Davul” oyunu izleyiciyle buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, düzenlediği Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “Düğün ya da Davul” oyunu izleyiciyle buluştu.

“Düğün ya da Davul” oyunu izleyiciyle buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın, düzenlediği Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “Düğün ya da Davul” tiyatro severlerle buluştu. Haşmet Zeybek’in yazdığı ve Ahmet Aksoy’un yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyunu Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelendi.

Kırsal kesimde geçerliliğini koruyan evlenme geleneklerini çeşitli açılardan tiyatro severlere sunan ve zaman zaman izleyiciyi de oyunun içine katan “Düğün ya da Davul” büyük beğeniyle takip edildi. Geleneksel Türk tiyatrosu öğelerinden büyük ölçüde yararlanan “Oyun ya da Düğün”, köy seyirlik oyunlarının sahneye uyarlanmış hali olarak dikkat çekti. Ritmik bir tempoda devam eden oyun zaman zaman izleyiciyi güldürürken kimi zamanda düşünmesini sağladı. Evliliği konu edinen oyun sonunda izleyici, oyuncuları gösterdikleri performanslarından dolayı ayakta alkışladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER