Kürt Sanatçı Haco: Rojava İçin Birlik Olalım

Suriyeli Kürt sanatçı Ciwan Haco, 'Rojava' konusunda PKK ve Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ni uyardı.

Kürt Sanatçı Haco: Rojava İçin Birlik Olalım
 Suriyeli kürt sanatçı Ciwan Haco, Suriye'de Kürtler'in yaşadığı 'Rojava' olarak bilinen bölge konusunda PKK ve Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ni (IKDP) uyarırken, "Rojava Kürdistanı için bir fırsat doğmuştur. Ele geçen özgürlüğü savunmamız gerekir. Bunu da ittifak ile yapabiliriz. Rojava'nın sadece bir parti ve gücün kontrolü altına girmemesi gerekir. Bugün maalesef bu ittifak ve birlik yoktur. Ben kazandıklarını bir gün kaybedeceklerinden korkuyorum" dedi.
Kürt sanatçı Ciwan Haco, Amerika'nın Sesi Radyosu Kürtçe servisine konuşurken, kendisini Suriyeli değil Kürt kabul ettiğini ifade ederek, "Suriye bana bir şey vermedi ki, kendimi oralı hesap edeyim. Suriye ne dilimi ne de özgürlüğümü vermedi ki 'Suriyeliyim' diyeyim. Ama çocuk ve kadınların öldüğü Suriye'deki bu savaşın yarın bitmesini, Rojava'daki Kürtler'in haklarına kavuşmasını istiyorum" diye konuştu.

"KÜRTLERİN BİRLİĞİ YOKTUR" 

Haco, Suriye'de Kürtler arasında birliği ve ittifak olmadığını, bütün Kürt parti ve oluşumlarının bu mücadelede kendini görmesi gerektiğini ifade ederken, şöyle dedi:

"Bir parti sadece Rojava'nın Derik'ten başlayan ve Afrine kadar olan kontrolünü sağlayamaz. Bütün güçler ve Mesut Barzani öncülüğünde Erbil'de kurulan Kürt yüksek Konseyi'nin devreye girmesi, konsey için sağlanan ittifakın devam etmesi gerekir. Bunun için geç değildir. Kürt Yüksek Konseyi'nin yeniden devreye girmesi ve canlanması gerekir. Bunu sağlayarak amaçlarına ve özgürlüklerine kavuşabilirler."

Ciwan Haco, Rojava olarak bilinen Suriye'deki Kürt bölgesinin sadece bir parti ve gücün kontrolü altına girmemesi, her kesim ve partiyi kapsaması gerektiğini, ittifak ve birlik olmadığı için kazanımların kaybedilmesinden korktuğunu vurguladı. Haco, "Rojava Kürtleri'nin Türkiye ve Irak Kürdistan'ındaki siyasetin etkisinde olduğu yüzde 100 doğrudur. Bu bizim gerçeğimizdir. Ben ikisinin de olmasını istiyorum. Bu eksiklik değildir. Ama, biri tek olursa sorun orada çıkacaktır. Biri sadece 'Ben varım' derse sorun çıkacaktır ve hepimiz zarar göreceğiz. Rojava'ya zarar vermiş oluruz. Orada elimize geçen iyi şeyleri savunmamız lazımdır" diye konuştu. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER