Öcalan çözüm yasası için teşekkür etti

Leyla Zana ve Sırrı Süreyya Önder ile görüşen Abdullah Öcalan, bugün Meclis'ten geçen çözüm yasası için emeği geçenlere teşekkür etti.

Öcalan çözüm yasası için teşekkür etti
 Diyarbakır Bağımsız milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan’la görüştü.

3.5 saatlik görüşme sonrası açıklama yapan heyet Öcalan’ın, öncelikle müzakere çerçeve yasasına destek, öneri ve katkı sunarak gerçekleşmesini sağlayan bütün parti kurum ve şahsiyetlerine teşekkür ettiğini, bunun barışın sağlanması sürecine olumlu bir başlangıç teşkil edeceğini ifade ettiğini belirtti. 

İÇERİĞİNE UYGUN YENİ YASALAR LAZIM

Ancak heyet Öcalan’ın bu çerçeve yasasının, ruhuna ve içeriğine uygun yasal düzenlemeler ve pratik uygulamalarla hayat bulabileceğini ifade ettiğini belirtti. Önder ve Zana şu ortak açıklamayı yaptı: “Öcalan bundan sonraki süreçte tarafların sürecin ruhunu zorlayacak tutum ve davranışlardan özenle kaçınılmalarını gerektiğini öncelikle hükümet ve meclisin zaman geçirmeden gerekli komisyonları ve izleme kurulu başta olmak üzere diğer yapılanmaları hayata geçirmenin elzem bulduğunu belirtti. Bu tutumun baskı ve provakasyon girişimlerini boşa çıkaracak en önemli güvence olacağını söyledi.”

IŞİD'E KARŞI SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Öcalan, IŞİD’in Kobani kentine dönük saldırıyla ilgili olarak da “İŞİD’in hunharca saldırıları hiçbir şekilde kabul etilemez. Başta halkımız ve gençlerimiz kurumlarımız olmak üzere bütün demokratik güçlerin bu ölüm çetelerine karşı seferber olmaya çağırıyorum. Bu ölüm çetelerine kolaylık sağlayanlar meydan verenler ve kullanmaya çalışanlar başta bölge barışı olmak üzere halkların geleceğini de tehlikeye atıyorlar” dediği ifade edildi. Öcalan ayrıca Kürt Ulusal Konrgesi’nin toplanması ve birliğin sağlanmasına da dikkat çekti.
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER