Öğretmen Ayşe Çelik konuştu: 'Çok korkuyorum ve...'

Beyaz'ın sunduğu programa telefonla bağlanarak Güneydoğu'daki operasyonlarla ilgili konuşan öğretmen Ayşe Çelik'ten haber geldi. Çelik'in avukatı Muharrem Erbey, Çelik'in hamile olduğunu ve çok korktuğunu söyledi.

Öğretmen Ayşe Çelik konuştu: 'Çok korkuyorum ve...'
 Kanal D'de yayınlanan Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show'a bağlanıp Güneydoğu'daki terör operasyonları hakkında konuşan ve ülkenin gündemine oturan öğretmen Ayşe Çelik hakkında avukatından önemli açıklamalar geldi.

Ayşe Çelik'in avukatı Muharrem Erbey, müvekkilinin gerçekten öğretmen olduğunu ancak bir süredir herhangi bir eğitim kurumunda çalışmadığını belirtti. Erbey, "Ayşe öğretmen evli ve bebek bekliyor. Eşiyle birlikte hukuki destek almak için bana ulaştılar. Büyük korku yaşıyorlar. Karşılıklı istişare ettikten sonra savcılığa gidip ifade vereceğiz" diye konuştu.

AYŞE ÇELİK GÖZALTINDA DEĞİL

Diken.com sitesine açıklama yapan Avukat Erbay, hakkında ‘terör soruşturması‘ başlatılan öğretmenin gözaltında olmadığını vurguladı.

Canlı yayındaki sözleri nedeniyle Ayşe Çelik'in 'PKK propagandası' yaptığı iddia edilmiş, Kanal D ve Beyazıt Öztürk ise ‘terör örgütü propagandasına müsaade etmek’le suçlanmıştı. Bunun üzerine hem Kanal D yönetimi hem de Beyazıt Öztürk özür dileyip, “Devletimizin yanındayız” demişti.

Ayşe Çelik ile birlikte hem Beyazıt Öztürk hem de program sahibi hakkında da terör soruşturması başlatılmıştı.

ÖĞRETMEN AYŞE ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’a Diyarbakır’dan telefonla bağlanan Ayşe Çelik, şunları söylemişti:

"Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Öğrencilerini terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler. O tertemiz çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın"

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER