Spor Bakanı Kasapoğlu Diyarbakır'da

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Dicle ve Hani ilçesini ziyaret etti, Kent Meydanı'nda ve Öğretmenevi'nde düzenlenen etkinliklere katıldı.

Spor Bakanı Kasapoğlu Diyarbakır'da

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Diyarbakır'da çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Dicle ilçesinde gençlerle bir araya gelerek gençlere spor malzemesi desteğinde bulundu. Bakan Kasapoğlu, Başkan Atilla ve protokoldekiler daha sonra bir çay ocağında vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Ardından Hani ilçesine geçen Bakan Kasapoğlu, Başkan Atilla ve beraberindeki heyet, gençler tarafından ilçe girişinde karşılandı. Bakan Kasapoğlu ve Başkan Atilla gençlerle bir süre sohbet etti. Ardından ilçede esnaf ziyareti yapıldı.

Gençlerle Kent Meydanı'nda bir araya geldi

Bakan Kasapoğlu, beraberinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti milletvekilleri Eker, Bal, Eronat, Başkan Atilla ve AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ile Kent Meydanı'nda milli sporcularla buluştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Sokaktan Olimpiyatlara" etkinliğinde, sporcularla selamlaşan Başkan Atilla, gençlerle halay çekti.

Hükümetin desteğiyle gençlere yönelik önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu: "Büyükşehir belediyesi olarak gençlik ve spor alanında birçok çalışmaya imza attık. Bu kapsamda; Büyükşehir Belediyemizde Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nı kurduk. Tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası ile halı sahaların yer aldığı 50 spor tesisini tamamladık. Bu güne kadar yaz ve kış aylarında açtığımız spor okullarında 65 eğitmenimiz eşliğinde 30 branşta 10 bin çocuk ve gencimize spor eğitimleri verdik ve vermeye devam edeceğiz. Yaz kampımızla 2 bin çocuğumuza hizmet sunduk. 3.500 bisiklet dağıtımı yaptık. 35 km bisiklet yolu yaptık.

Gençlerimizin her alanda kitapla buluşması için üç parkımızda kitap kahveleri açtık. Kültür Merkezinde üniversite öğrencilerimize yönelik tam donamlı kütüphaneyi hizmete açtık. Diyarbakır’ımızın ilk Bilgi Evi’ni açtık. Bilgi evinde birçok alanda 13 eğitmen eşliğinde 2.200 çocuğumuza ve gencimize eğitimler düzenliyoruz. Aynı mekanda Millet Kıraathanesini hizmete açarak günde 400 gencimize kitap okuma ve ders çalışma imkanı sunduk. Gençlerimizin sosyal, sportif ve kültürel gelişimlerine katkı sunacak önemli projelere imza attık. Sporu teşvik için yakın dönemde amatör spor kulüplerimize önemli destekler sunduk. Sporcularımızın il dışında katıldığı yarışmalarda destekler sunduk, sunmaya devam edeceğiz."

Gençlerin taleplerini önemsediklerini belirten Başkan Atilla, "Kent Meydanını ilk hizmete açtığımızda burada kaykay yapan gençler bize kendilerine özel bir alanın inşa edilmesi talebini ilettiler. Biz de yeşil kuşak olarak bilinen parkımızda 1.000 metrekare alan üzerine kurulu şehrimizin ilk kaykay alanını inşa ederek gençlerimizin bu talebine cevap verdik. Şehrimize birçok spor branşında hizmet verecek tesislerimizin sayısını artırarak şehrimizi bir spor şehri haline getirmeye, ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapmaya kararlıyız." dedi.

Bakan Kasapoğlu ve protokoldekiler daha sonra Öğretmenevi'nde "Gençlerle Demokrasi Buluşması" programına katıldı. Bakan Kasapoğlu ve Başkan Atilla, programda gençlerin sorularını cevapladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER