HER İNSAN ERDEMLİ OLMALI

          Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da bir dernek kuruldu, adı da Erdemliler Hareketi.

 

Sözlük anlamına bakıldığında Erdem: Ahlakın övdüğü iyilikçilik, yiğitlik, alçakgönüllülük, doğruluk gibi niteliklerin genel adı olarak geçmekte. Bir diğer ismi ise fazilettir. Hareketin Diyarbakır’da ki öncülüğünü ise Atilla Kaymaz yapıyor.

 

Bayram günü davetleri üzerine Erdemliler Hareketi teşkilatı ile tanışma ve sohbet etme şansı buldum. Hareketin içinde yer alan bazı simaları ise uzun zamandan bu yana tanımaktayım. Bu insanların gerçek manada birer dürüstlük timsali olduğunu da gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

 

Erdemliler hareketinin dernek binasında yaptığımız bayramlaşmanın ardından sıra sohbete geldi. Sohbet sırasında tabiî ki söylenenler aslında önemliydi. Nihayetinde insanlar sohbetlerde kendilerini daha net ele verirler.

 

Sohbet oldukça sıcak bir atmosferde devam ederken, ben bir soru sorma gereği hissetim: “Bu hareketin amacı ne?”. Dernek başkanı Atilla Kaymaz, Diyarbakır’da ki bu oluşumun geçmişinin aslında yüzyıllar öncesine dayandığını, insan yaşamında manasını yavaş, yavaş yitiren ERDEM’in her alanda tekrar ruhuna sahip çıkması gerekliliğini detayları ile anlattı. Daha sonrasında hareketin diğer üyeleri ile derin ve koyu bir sohbete başladık.

 

Sohbet koyulaşırken hareketin içindeki insanların ruhlarındaki aydınlık ortaya çıkmaya başladı. Hepsi birbirinden değerli olan bu insanların arasında psikyatristi, öğretmeni, tarihçisi, yazarı, eğitimcisi ve iş adamı olmak üzere yaşamın hemen, hemen tüm renkleri mevcuttu.

 

Sohbet sırasında ilgimi en çok çeken iki husus oldu. İlki tarihten dersler çıkartan, bu olumsuzlukları hiçbir koşulda bünyesinde barındırmak istemeyen ve rüzgârın esmesi sırasında dahi üşüyen insanların olduğunu düşünerek üzülen muhteşem kalpli bir avuç güzel insan gördüm. Hepsi pırıl, pırıl, hepsi birbirinden onurlu…

 

Sanırım artık Erdemliler Hareketi yenilikçi felsefeleriyle harmanladıkları anlayışları ile siyasetten, yeni yatırımlara kadar daha birçok alanda gerçektende vurgun üstüne vurgu yapan, hem çalıp hem de utanmadan insanların karşısına geçen ve bana göre alçak zihniyetli insanların önüne tıkayacak. Gerçekten de halkın özlemini çektiği sağlam, faziletli ve onurlu insanların hak ettikleri değerlere kavuşmasına vesile olacaktır.

 

Eğer bu memleketin sözcüsüyüm diyor ise birileri her şeyden önce ERDEMLİ olmak zorunda değimli.

 

Saygılarımla

[email protected]

 

YORUM EKLE