140 Kursiyer Ergani’de Buluştu

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yöre oyunları usta öğretici kursu, Adana, Bitlis, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Van illerinden gelen 140 kursiyeri Ergani’de buluşturdu.Yaklaşık 20 gün süren...

140 Kursiyer Ergani’de Buluştu
Diyarbakır'ın Ergani İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yöre oyunları usta öğretici kursu, Adana, Bitlis, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Van illerinden gelen 140 kursiyeri Ergani’de buluşturdu.

Yaklaşık 20 gün süren eğitim programından geçen kursiyerlere 11 ayrı branşta akademik öğreticiler tarafından eğitim verildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Eroğlu, açılan kurs sayesinde Türkiye’nin değişik illerinden birçok kursiyerin Ergani’ye geldiğini belirterek, bunun ilçenin tanıtımında büyük rol oynadığını söyledi. Eroğlu, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yöre oyunları usta öğretici kursunun başarıyla tamamlandığını ifade ederek, "Kursumuz Türkiye’nin Adana, Bitlis, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Van gibi çeşitli illerinden gelen 140 kursiyeri Ergani’de bir araya getirmiştir. 20 gün süren ve 11 ayrı branşta akademik personel tarafından verilen eğitim programımız başarıyla tamamlanmıştır. Kursumuzdan başarı elde ederek sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, kendi bulundukları şehirlerdeki okul ve halk eğitim merkezlerinde ders ücreti karşılığında istihdam edilebileceklerdir. İstihdam sağlama noktasında büyük önem arz eden bu kurs, aynı zamanda ilçemizin tanıtımı açısından da son derece önem arz etmektedir. Bu bağlamda önümüzdeki dönemlerde de bu tür kursların açılması ve faaliyetlerin yürütülmesi için çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2014, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER