AK Parti, Bağlar'ı Gözüne Kestirdi

Diyarbakır'da yerel seçim çalışmalarını hızlandıran AK Parti, büyükşehirin yanı sıra merkez ilçelerden en az birini kazanmak istiyor.

AK Parti, Bağlar'ı Gözüne Kestirdi
 Diyarbakır'da yerel seçim çalışmalarını hızlandıran Ak Parti, büyükşehirin yanı sıra merkez ilçelerden en az birini kazanmak istiyor. Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Erdal Erdal, "BDP'li belediye bugüne kadar halka hizmet vermedi. Biz icraat partisiyiz. Bağlar'da seçimi kazanarak Ak Parti'nin belediyecilik anlayışını halkımıza tanıtacağız." dedi.

Diyarbakır'ın hak ettiği yere gelmesi için halka hizmeti ilk sıraya koyan bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç duyulduğunu belirten Erdal, vatandaşların, 'bana en iyi hizmeti kim getirir?' düşüncesiyle sandık başına gideceğini vurguladı. 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde iddialı olduklarını ifade eden Ak Parti ilçe başkanı Erdal, "Bağlar belediyesine talibiz. Yoğun bir çaba gösteriyoruz. Son 3 haftada 3 bin aileyi ziyaret ettik. Yarın seçim varmış gibi çalışmalarımız devam ediyor. Sokak sokak dolaşıyoruz. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Halkımızın yanında olmaya gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.

Seçimlerin yaklaşmasıyla Bdp'li belediyelerin de 'göz boyamak' amacıyla sokaklara asfalt dökmeye başladığını savunan Erdal, ideolojik yaklaşımlara belediyelerin yönetilmeyeceğini belirtti. Bdp'li Bağlar belediyesinin vatandaşlara yeterince hizmet sunmadığını kaydeden AK Partili Erdal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bağlar halkının göz boyamaya karnı tok. Gerçekten Bağlar çöplükten geçilmiyor. Yoldan alt yapıya kadar belediye hizmet üretmiyor. Bağlar Diyarbakır'ın en büyük ilçesidir. 400 bin nüfusu var. 205 bin seçmenimiz var. Ama Bağlar fakir ve fukaranın yoğun yaşadığı bir ilçedir. 1970'li yıllardan sonra ciddi anlamda kentleşme süreci yaşandı. Belediye yeterince denetim yapmadığı için çok dar sokaklar oluştu. Bir yangın olursa itfaiye, ambulans giremez. Bir an önce kentsel dönüşüm yapılması gerekir."

Bağlar'da uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar indiğini anlatan Erdal, bu konuda rapor hazırladıklarını ifade etti. Erdal, uyuşturucu konusunun üzerinde hassasiyetli durulması gerektiğinin altını çizdi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER