Baraj İşçileri Eylem Yaptı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden Silvan Barajı’nın gövde inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları ve işçilerin işten çıkarılması gerekçesiyle iş durdurma eylemi yaptı.Türkiye’nin en büyük barajlarından...

Baraj İşçileri Eylem Yaptı
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden Silvan Barajı’nın gövde inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları ve işçilerin işten çıkarılması gerekçesiyle iş durdurma eylemi yaptı.

Türkiye’nin en büyük barajlarından biri olan Silvan Barajı’nın gövde inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları ve bazı işçilerin işten çıkarıldığı gerekçesiyle iş bıraktı. Aylardır maaş alamadıklarını belirten işçiler, sağlıksız koşullarda çalıştıklarını ve burada en zor koşularda görev yaptıkları halde bazı arkadaşlarının işlerine son verildiğini dile getirdi. Eylem yapan işçiler adına konuşan Yaşar Korkutan, "Trabzon, Eskişehir, Uşak ve başka illerden işçi getirip çalıştırıyorlar, Diyarbakırlı işçileri işten çıkacak diyorlar. Diyarbakır valisi kendi ağzıyla söyledi yüzde 70'i bu çevre köylerden işsiz gençleri alacağız diye, çatışmalı dönemlerde başka illerden kimse gelip çalışmıyordu, yine köy halkı olarak bizler çalışıyorduk. Şimdi çözüm süreci başladı, çatışmalar bitti, yetkililer başka illerden işçi getirip burada çalıştırıyorlar, bizim de işimize son veriyorlar. Biz de böyle bir eylemi başlatmış bulunmaktayız. Şimdi mezramıza bakın hepsi gitmiş, hayvanımız gitmiş, her şeyimiz gitmiş. Dört aydır maaş almıyoruz, kırk kişi işten çıkartıldı, bu sayı yükselecek. 2011’den beri çalışıyorum, bizi çıkartmasınlar, çatışma dönemlerinde buraya kimse gelemiyordu, şimdi ortam güzel olduğu için bizlere ihtiyaçları kalmadı, başka yerlerden işçileri getirdikleri için bizleri çıkarıyorlar. Dört aydır biz maaş almamışız böyle şartlarda çalışmamız imkansızdır. Çoğu insan var kirasını bile ödememiş. Bazı işçilerin cebinde para yok. Biz ya çalışacağız ya da işi durduracağız. Böyle olmaz, biz işimize devam etmek istiyoruz. Çalışma önceliği bizim hakkımızdır. Zaten hayvancılık öldü, mağdur olan biziz, buradaki köyler hep toz duman altında, hayvanlar ölüyor, içilecek bir suda yok yani sorun çoktur artık kendimizi ifade edemiyoruz gerçekten. Sigortamız yatırılıyor mu yatırılmıyor mu o da belli değil. Hiç bir şeyden haberimiz yok öyle beleşe çalışıyoruz da adamlar çalıştırmıyor bizi. Biz kabul etmiyoruz isterlerse bizi burada öldürsünler, biz burada çalışacağız. Arkadaşlarımızla bir beraberce çalışmak isteriz" dedi.

Barajda çalışanlar bütün işçilerin aldığı kararla iş bırakma eylemi yapan işçiler, nizamiye önünde yaptıkları 10 dakikalık oturma ile eylemlerini başlattı.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER