Bismil'de Biçerdöver Operatörlüğü Kursu Sona Erdi

Diyarbakır'ın Bismil Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Bismil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 'Biçerdöver operatörlüğü yetiştirici kursu' sona erdi.Bismil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü...

Bismil'de Biçerdöver Operatörlüğü Kursu Sona Erdi
Diyarbakır'ın Bismil Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Bismil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 'Biçerdöver operatörlüğü yetiştirici kursu' sona erdi.

Bismil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Memduh Bülbül, Bismil'in 112 bin nüfuslu bir ilçe olduğunu belirterek, ilçenin 1 milyon 530 bin dekarlık bir araziye sahip olduğunu söyledi. Çiftçilerden biçerdöver operatörlüğü kursu için çok sayıda talep aldıklarına dikkat çeken Bülbül, bunun sonucunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını ve oradan gelen izin ile kursu açtıklarını kaydetti. Bülbül, "İlçemiz 112 bin nüfuslu ve ilçeyi bağlı 110 köy bulunmaktadır. Bunun yanında ilçemizin toplam arazi miktarı 1 milyon 530 bin dekarlık bir alan sahiptir. 2012 yılında 5 bin 878 çiftçimiz çiftçi kayıt sistemi için başvuruda bulundu. Bunun yanında 2012 hasat döneminde arkadaşlarımızın yapmış oldukları biçerdöver denetimleri esnasında, çiftçilerimize ait 200 üzerinde biçerdöverin olduğunu tespit ettik. Bunun yanı sıra diğer il ve ilçelerden ise 100 tane biçerdöverin geldiğini tespit ettik. Bu denetimlerimiz sonucunda çiftçilerimizden biçerdöver operatörlüğü yetiştirici kursunun açılması yönünde çok sayıda talep aldık. İl müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kursu açtık. Ve başvurular düşüncelerimizin çok üzerinde oldu" dedi.

Kursu açmaktaki temel hedeflerinin Biçerdöver operatörlerinin daha bilinçlenmesi olduğunu aktaran Bülbül, özellikle dane kaybını önlemeyi hedeflediklerini ifade etti. Bülbül, “Kursu açmamızdaki temel hedefimiz biçerdöver operatörlerimizin daha bilinçlenmesi ve özellikle dane kaybının öne geçmek milli servet kaybını minimum seviyeye indirmek ve operatör yetiştirerek yeni bir iş imkanı sağlamaktır” diye konuştu.

bülbül, konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2013, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER