Bismil'de Temizlik Kampanyası

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, temizlik kampanyası başlatıldı.Diyarbakır'ın Bismil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün başlattığı temizlik kampanyasına, ilçede bulunan çok...

Bismil'de Temizlik Kampanyası
Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, temizlik kampanyası başlatıldı.

Diyarbakır'ın Bismil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün başlattığı temizlik kampanyasına, ilçede bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü destek verirken, esnaf da kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Başlattıkları temizlik kampanyasına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapan Bismil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Rıfat Akın, yaşanılan dünyanın herkes tarafından temiz tutulması gerektiğini belirtti. Akın, "Doğayı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan başlıca etken insan unsurudur. Çöpü kaynağında azaltmazsak bir gün çöp dağlarının arasında nefes alamaz hale gelebiliriz. Gelecek kuşakların çöp dağlarının altında kalmasını istemiyorsak, bilinçli tüketim yapıp az çöp çıkarmak zorundayız. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıla kadar çürümeden kalabildiğini hatırlarsak, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Çocuklarımıza temiz bir çevre ve dünya bırakmak hepimizin görevi olmalıdır. Bu anlamda soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, bulunduğumuz yerin temiz olmasını istiyorsak, çevrenin kirlenmesine engel olalım. Her şey daha temiz ve daha güzel yaşanabilir bir dünya için. Herkesi bu konuda sorumluluk almaya, duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup, Bismil İstasyon Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirerek, yerlerde buldukları izmarit, kağıt, pet şişe gibi çöpleri toplayarak çevredeki esnafı çevre temizliği konusunda uyardı. Temizlik kampanyasına esnaf, alkışlarla destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER